dimarts, 15 de novembre del 2016

"Jaume Sans (1914-1987). La seducció de les avantguardes" i "LOGICOFOBISTES 1936. El Surrealisme com a revolució de l'esperit"

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Inauguració exposicions

"Jaume Sans (1914-1987). La seducció de les avantguardes" i "LOGICOFOBISTES 1936. El Surrealisme com a revolució de l'esperit"

Divendres, 18 de novembre / 19.30 h
Ca l’Arenas. Centre d’Art del Museu de Mataró

Inauguració de la temporada expositiva dedicada a redescobrir l’artista surrealista Jaume Sans, que comprèn la mostra Jaume Sans (1914-1987). La seducció de les avantguardes i Logicofobistes 1936. El surrealisme com a revolució de l’esperit.
Al primer pis, la mostra Jaume Sans (1914-1987). La seducció de les avantguardes, comissariada per David Santaeulària, ens obrirà les portes a aquest personatge inquiet i difícil d’encasellar. Va ser conegut sobretot per la vinculació a grups avantguardistes com l’Amic de les Arts, ADLAN (Amics de l’Art Nou) o el Club 49 i per la participació en dues mostres col·lectives que han esdevingut fites històriques del surrealisme català: Tres escultors (1935) i l’ Exposició logicofobista (1936). Amb aquesta exposició sobre Jaume Sans s’aborda –per primera vegada i de manera integral– tota la seva trajectòria, que ve marcada per una constant investigació formal i un afany creatiu que també es tradueix en altres disciplines: arquitectura, interiorisme, disseny...
A la planta baixa, la mostra Logicofobistes 1936. El surrealisme com a revolució de l’esperit reconstrueix l’exposició logicofobista que va tenir lloc a Barcelona, a la Llibreria Catalònia, el maig de 1936. L’esclat de la Guerra Civil va significar un tall a les expectatives de projecció d’aquest grup surrealista, la majoria van haver d’exiliar-se i gran part de les obres van desaparèixer, per això un dels objectius de la mostra és la identificació de les obres desaparegudes, així com la descripció de la personalitat d’alguns dels logicofobistes, a hores d’ara desconeguts. Es tracta d'una exposició itinerant de la Diputació de Barcelona comissariada per Josep Miquel Garcia de la Fundació Apel·les Fenosa.


Museu de Mataró – Direcció de Cultura, Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell i Diputació de Barcelona

 
logo

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori