dilluns, 31 d’octubre del 2016

Guies d'interès, activitats, recursos... Butlletí de l'Agència de Suport a l'Associacionisme

RECURSOS 
Guia d'Assessorament sobre com redactar els estatuts d'una associació 
Els estatuts són el document que regula l’organització i el funcionament intern de qualsevol associació. Per aquest motiu és important dedicar temps i esforços a treballar-los o a plantejar-ne les modificacions que requereixi l’entitat i fer-ho de manera consensuada.

Torre Jussana, centre de serveis a les associacions de Barcelona, ha editat la guia d'assessorament "Com redactar els estatuts d'una associació?", que creiem que pot ser del vostre interès.
Saps com obtenir el certificat digital? 
El primer que s'ha de tenir en compte a l'hora de sol·licitar el certificat electrònic, és que des de juny del 2016 amb l'entrada en vigor del Reglament de la Unió Europea, el certificat que utilitzin les entitats per realitzar els seus tràmits serà un certificat de representant de persona jurídica, ja que fins ara havia de ser de persona jurídica.
Oferta per a la formació de les famílies en l'ambit educatiu. Curs 2016-17 
Us fem arribar la nova oferta de formació a famílies i suport a AMPA/AFA 2016-2017dins el Pla Educatiu d’Entorn. En aquest document hi trobareu recursos de suport a les AMPA / AFA de ciutat i per internet.
XXIII Premi Voluntariat 
El premi voluntariat vol premiar les activitats o projectes de les entitats de voluntariat, executats majoritàriament amb persones voluntàries, que donin resposta a alguna de les línies prioritàries establertes en el Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat.
ACTIVITATS DEL 28 D'OCTUBRE AL 4 DE NOVEMBRE 
Internet segura 
Divendres 28 d'octubre, a les 18 h / Biblioteca Antoni Comas Carrer d'Enric Prat de la Riba, 110. Mataró

Xerrada a càrrec dels Mossos d'Esquadra, per a conèixer les principals recomanacions per a un bon ús d'internet. Aquesta activitat està adreçada a mares, pares i joves.

Ho organitza: AV Rocafonda - l'Esperança - Ciutat Jardí, Creu Roja de Mataró, i Comunitat Islàmica de Mataró Alouahda.
Castanyada popular a Rocafonda 
Dilluns 31 d'octubre / Escola Germanes Bertomeu c. Colòmbia, 15. Mataró 
Activitats familiars al matí i a primera hora de la tarda com: Jocs amb inflables - Taller de circ - Túnel del terror - Cercavila amb la batukada Sambabel i el Godrac amb els seus tabalers

A 2/4 de 9 del vespre sopar de germanor i ball 
Compra de tiquets: avrocafonda@confavc.cat, o bé a l'Escola Germanes Bertomeu i a la seu de l'AV Rocafonda - l'Esperança - Ciutat Jardí situada al centre cívic de Rocafonda.

Ho organitza: AV Rocafonda - l'Esperança - Ciutat Jardí
Educació artística i cohesió social 
Dimecres 2 de novembre, a les 19 h / Espai Gatassa c. Josep Monserrat Cuadrada, 1. Mataró
Xerrada a càrrec de Mercè Ballespí, Cristina Navarro, Àngels Soler i Laia Serra, dins el projecte Compromís per l'Educació 2022.
PARTICIPACIÓ 
Vols participar en la construcció del futur de Mataró? 
Des de l’Ajuntament de Mataró volem animar a totes les entitats de la ciutat a conèixer, participar i difondre el procés per definir el futur de Mataró i que anomenem Mataró 2022. Mataró es juga el seu futur i és molt important la teva participació individual i com a membre d'una entitat.

A través d’una enquesta on-line volem conèixer com és la percepció actual que tens de la ciutat, com te l’imagines en el futur, com voldries que s’identifiqués i com t’agradaria que la veiessin els altres. Si vols, a l’enquesta també podràs fer aquelles aportacions que consideris més oportunes per a afrontar alguns dels grans reptes que té la ciutat i que s’han identificat:

Lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat.
La igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial.
La imatge, promoció i reconeixement de la ciutat.

Panoràmic 2016 
El Panoràmic és una recerca que es fa des del propi sector no lucratiu. L’objectiu és generar coneixement per enfortir les organitzacions. Està impulsada pel Consell d’Associacions de Barcelona, fruit de les reflexions recollides al 2n Congrés de les Associacions de Barcelona. Aquest any és la 3a edició del projecte i es vol que totes les organitzacions de Catalunya hi estiguin representades.

Per què és important participar-hi?

La realitat del món no lucratiu és variada i dinàmica, complexa i plena de particularitats. Si hi participeu, podem saber quin és el vostre paper en el món no lucratiu del Maresme i, per tant, la imatge quedarà incompleta.
REGIDOR DE BARRI 
Ja has demanat hora al regidor de barri? 
El Regidor de Barri actua com a representant del govern en el territori, per poder atendre directament a persones i a representants d'entitats en el seu entorn immediat, recollir les seves inquietuds, queixes i suggeriments, i traslladar-ho a l’equip de govern per al seu posterior tractament i presa de decisions.
Més informació sobre recursos com: cursos, tallers i altres temes del vostre interès.
Facebook
Twitter
Website

Carrer de Juan Sebastián Elcano, 6, 08302 Mataró, Barcelona