dimarts, 13 de setembre del 2016

Inauguració : WABA. Andrew Burton, Robert Harrison, Gwen Heeney, Jacques Kaufmann, Fritz Vehring i Ulla Viotti



Divendres, 16 de setembre / 18.30 h
Nau Gaudí

Presentació oficial de “WABA & Gaudi’s architecture” 6 escultures fetes pels artistes internacionals del col·lectiu WABA, que utilitzen el maó com element arquitectònic .

“WABA & Gaudi’s architecture”, s’emmarca dins el 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica que se celebra a Barcelona del 12 al 16 de setembre. Enguany el congrés gira entorn a la ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic i hi participen 300 congressistes vinguts d’arreu del món, així com institucions culturals diverses com és el cas del Museu Nacional de Catalunya, el Museu Picasso, el CaixaForum o la Fundació Joan Miró, entre d’altres.

L’Ajuntament de Mataró s’ha sumat a aquest esdeveniment internacional oferint a 6 artistes especialistes a treballar a la ciutat.

WABA (World Association of Brick Artists) el van fundar l’any 2011 a Broager, Dinamarca, el canadenc Robert Harrison, l’escossesa Gwen Heeney, el francès-suís Jacques Kaufmann, l’alemany Fritz Vehring i la sueca Ulla Viotti. L’anglès Andrew Burton s'hi va incorporar l'any 2015. Allò que uneix aquest grup de sis artists és la seva passió per la recerca i les possibilitats escultòriques del maó, fet que els ha dut a crear les seves obres al voltant de la Nau Gaudí, construïda, també, amb maons.

La seva passió per la utilització del maó com element arquitectònic s’unirà amb l’arquitectura de la Nau Gaudí a través de sis obres construïdes a la plaça del voltant on romandran exposades, per més endavant ubicar-les a diferents espais públics de la ciutat.


Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró - Consorci Museu d'Art Contemporani de Mataró