diumenge, 24 de juliol del 2016

El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu Inici » Social

El Banc de Sang busca 50.000 donants aquest estiu


  • El marcador de la campanya
    El marcador de la campanya
  • Paradeta a la plaça de Catalunya
    Paradeta a la plaça de Catalunya
  • Edifici del Banc de Sang i Teixits
    Edifici del Banc de Sang i Teixits
Les donacions s’usaran per a accidents de trànsit, tractaments de càncer i malalties cròniques.
El Banc de Sang i Teixits impulsa campanyes a tot el territori donat que les donacions baixen durant l'època estival al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, tot i que les necessitats dels hospitals es mantenen. També s'ha de tenir en compte que la sang caduca i cal assegurar que les reserves es mantinguin.
Entre el juliol i mitjans de setembre s’han organitzat a tot Catalunya 700 campanyes de donació de sang. Això vol dir que n’hi haurà 10 campanyes diàries als llocs amb més afluència, com la costa o la muntanya, i es podrà donar sang, com sempre, als principals hospitals de Catalunya (pots trobar informació en aquests enllaç). Els autobusos per fer les donacions estaran presents també en nombroses festes majors.
S'ha creat un marcador al web donarsang.gencat.cat que s'actualitza diàriament amb el nombre de donacions aconseguides, una manera molt gràfica de reflectir el grau de participació i d'animar a fer-les.
Tothom que doni sang rebrà una calcomania dissenyada per a la campanya#amicspersempre, recordant que quan donem sang salvem vides i fem amics per sempre. La iniciativa s'està estenent per les xarxes socials, amb donants i persones rellevants que comparteixen la seva imatge amb el tatuatge.