dissabte, 16 de juliol del 2016

Aneu de festivals d'estiu? Sou de vacances? Busqueu Pokémons? Us acompanyem!

Xarxes socials i videoclip

What are you talking about, de Peter, Bjorn & John

El nou videoclip de la banda sueca Peter, Bjorn & John pel seu tema What You Talking About? és una original, acolorida i esbojarrada reflexió al voltant de les relacions entre  caps i treballadors. L'estudi berlinés A Nice Idea Every Day ha seguit l'estil de varies aplicacions de xarxes socials com ara Snapchat o Instagram.

Videojocs

Un mes de premis!

El juny també hi ha hagut uns quants premis als millors videojocs. A més dels tradicionals premis de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives, enguany per primer cop s'ha lliurat el premi al Millor Videojoc Català de l'Any. I han tornat els sempre refrescants i apassionants Burger Awards!!! Aquí teniu tots els guanyadors!

Videojocs i Realitat Augmentada

L'èxit massiu de Pokémon GO

Aquest més no parlem de Ralitat Virtual. Sense que ningú s'ho esperés, el que està de moda és la Realitat Augmentada. En poc menys d'una setmana, Pokémon Go,  el nou videojoc georeferenciat i de realitat augmentada que et permet caçar i col·leccionar Pokémons, ha arrasat i és la nova gran obsessió mundial. Un èxit inesperat que us expliquem aquí.

Videomapping

Projeccions en petit format

Aquest mes de juliol tindrà lloc a Girona elFestival Internacional de Mapping i les facanes de la ciutat s'ompliran de projeccions espectaculars. No us perdeu un petit recull d'exemples de videoprojeccions ben diferents, de les que en diríem de mida butxaca...

És estiu

Gaudiu al màxim dels festivals de música

L’estiu és temps de festivals de música. Se’n fan molts, diferents, variats i a molts països. Si sou dels que us estareu fins octubre amb la polsera del festival, aquí teniu aplicacions que us ajudaran a passar-vos-ho encara millor. I si no, segur que alguna us interessa i segur que n'hi ha moltes que us sorprendran!!!

VFX

Així es va fer la Batalla dels Bastards

La sisena temporada de Joc de Trons s'ha acabat i ho ha fet per la porta gran! A banda de fer explotar pels aires la catedral de Girona per gràcia del foc valyri també ens ha deixat una batalla èpica, on els australians Iloura varen desplegar una pila d'efectes especials. No us perdeu el vídeo!

Audiovisual i xarxes socials

Estrenada la primera pel·lícula rodada en Snapchat

Sickhouse és una pel·lícula d'Andrea Russet de terror adolescent rodada en temps real durant cinc dies en el format dels breus 10 segons propis dels vídeos de Snapchat. L'audiència va arribar a 100 milions de visualitzacions en aquesta xarxa social. Podeu llegir com es va crear en aquest article. Actualment està disponible a Vimeo On Demand.

Il·lustrador convidat

Iñaki Díaz ens ha fet la capçalera!

Tenim il·lustrador convidat! La capçalera del nostre butlletí és obra de l'Iñaki Díaz, cofundador i el responsable de l'art darrera Appnormals. Ens encanta el seu pixel art i estem molt contentes que ens hagi fet un preciós gif de vacances!!!!!

Digital Juny

Fresh&freak

Fresc & Freak és una secció on us presentem notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu les de juliol!

Vídeo interactiu

La ciència dels castells

Els castellers de Vilafranca i la seva enxaneta Carla han servit al divulgador científic Brian Cox per explicar la força de la gravetat en la seva sèrie per la BBC Forces of the nature. La sèrie ha publicat un curt vídeo interactiu amb imatges espectaculars i aporta en alguns moments informació tècnica de com es fan els castells. Interessant i sobretot molt impressionant i molt emotiu!!!!

Música

Us agrada que us recomanin cançons?

Per als usuaris de Spotify cada dilluns comença amb la descoberta de noves cançons proposades pel servei de streaming en funció dels hàbits d'escolta propis i generades de manera personalitzada per cadascun dels usuaris gràcies a complexos algoritmes. Aquí us expliquem com ho fan.

És estiu

Apps per organitzar, gaudir i recordar les vacances

Comencen les vacances i davant vostre tot el món i un munt d’opcions a triar. Però per on començar? Remeneu entre les aplicacions que us hem seleccionat. Segur que us ajudaran a preparar el viatge i us  facilitaran l’estada a la nova destinació, fins i tot si decidiu quedar-vos a casa i fer petites excursions.

Turisme

Les ovelles també poden fer de Google

Les Illes Feroe estan una mica allunyades de tot i potser per això les càmeres de la gent de Google Street View encara no hi han tret el nas. Els ciutadans s'han posat mans a la feina i han creat Sheep View 360 amb imatges i vídeos en 360º gravats per cinc ovelles voluntàries. No us perdeu les seves passejades!

Videoclip interactiu

The missing, de Cassius

El videoclip del tema The Missing del duet francès Cassius  permet escollir a quin actor es vol veure a la pantalla. Amb un simple moviment del cursos pots anar canviar el personatge que apareix en el vídeo. Les possibilitats que s'obren són múltiples perquè l'usuari pot estar constantment canviat els personatges i per tant, cada vegada que el visualitzem serà totalment diferent en funció de les pròpies eleccions.
I a més:

Us recordem que tenim un nou compte de twitter.

Seguiu-nos a @culturadigiCAT per conèixer les notícies de videojocs, convocatòries de premis i tot el relacionat amb cultura, tecnologia i món digital.
Altres notícies:
No us perdeu:
- 27 JULIOLlogoverdptitAtlàntida Film Fest
14 JULIOLPresentació del Baròmetre del Sector TIC a Catalunya. CTecno.  Barcelona
18 JULIOLSeminari-taller Estratègia de continguts als museus. MNAC. Barcelona
22 - 24 JULIOLFestival Internacional de Mapping de Girona. Girona
26 JULIOL#HundredKids. Taller de creativitat i robòtica per a nens. Barcelona
7 - 9 SETVS Games. 8th International Conference on Virtual Worlds and Games for Serious Applications. CosmoCaixa. Barcelona
Convocatòries:
15 JULProjectes que relacionin art i ciència per al NanoArt Festival de Romania
20 SETPremi Ruralapps a empreses o persones que hagin desenvolupat una aplicació mòbil per a la millora del sector agrari, alimentari o rural.
19 OCTComença el curs online Estratègia digital en organitzacions culturals UOC-Museu Nacional d'Art de Catalunya
Comparteix
Twiteja
Envia per e-mail
Comparteix
Segueix la nostra pàgina a Facebook!!!!
Like https://www.facebook.com/culturadigital.cat on Facebook
Rebeu aquest recull de notícies sobre actualitat en cultura digital perquè us vareu subscriure al blog de Cultura Digital o perquè hem pensat que us podia interessar

Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital