diumenge, 5 de juny del 2016

Un cap de setmana per gaudir de l'associacionisme cultural


L'associacionisme cultural té un gran teixit.

etiqueta associacionismeDia de lAssociacionisme Cultural





El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (#DASC2016), instaurant així una jornada dedicada a destacar el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.
Divendres, 3 de juny, a les set de la tarda, tindrà lloc als Lluïsos de Gràcia de Barcelona l’acte institucional inaugural, amb la presència del Conseller de Cultura.  Jordi Baltà dictarà una conferència sobre la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més democràtica i participativa. I acte seguit es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2016. Es clourà l’acte amb la interpretació de diversos cuplets en commemoració del centenari dels Pastorets de Folch i Torres.
Jornades de portes obertes als equipaments culturals associatius
S’ha convidat tots els equipaments culturals associatius de Catalunya a fer unes jornades de portes obertes des de divendres, 3 de juny, fins diumenge, 5 de juny. L’objectiu és acostar als ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar-hi i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

Podeu consultar tots els a tes que es duran a terme al territori, fent clic aquí.

PUBLICAT PER
http://www.tornaveu.cat/