dimarts, 17 de maig del 2016

Pel Centenari, emporta’t La Música de Els Pastorets de Mataró a casa.


El projecte

El 1916, la Sala Cabanyes va estrenar el que ara es coneix com Els Pastorets de Mataró. Mai des de llavors s’ha fet una gravació de la música de "Els Pastorets de Mataró".
Aprofitant la commemoració del Centenari, la Sala Cabanyes gravarà, per primera vegada la música i els cants de "Els Pastorets de Mataró", amb músics, cantaires i solistes professionals.
Les peces, memòria viva de la cultura popular mataronina i catalana, són del mestreEnric TorraFelip VilaróJoan Fargas i Miquel Ferrer. La seva gravació permetrà que tots aquells que s’estimen Els Pastorets de Mataró, puguin escoltar-la quan vulguin i on vulguin.
Una cinquantena de peces musicals escrites i arranjades específicament per aquest espectacle donen a "Els Pastorets de Mataró" el tret identificador i diferenciador que els fan únics a Catalunya.
Els Pastorets de Mataró, l'espectacle nadalenc per excel·lència a Mataró, patrimoni de la ciutat, té tres trets identificadors bàsics:
  • El text l’Estel de Natzaret de Ramon Pàmies
  • L’escenografia feta fonamentalment amb decorats de paper
  • La música pròpia.

Per què ho fem

Durant aquest 100 anys de Els Pastorets de Mataró, milers de col·laboradors anònims han fet que l’espectacle tingui vida i vigència, i s’han endut les cançons a casa, cantant-les per ells i per la mainada, transmetent-les de boca a orella, en una mena de llegat popular de tradició oral.
El públic sovint pregunta sobre l’existència d’una gravació de les cançons que tant recorden. Molt aviat, per primera vegada, la resposta serà sí!
Sota la Direcció Musical de Jordi Lluch i amb la Direcció Artística de Josep Fadó iDani Àlvarez, el Cor Ciutat de Mataró, solistes i l' Orquestra de "Els Pastorets de Mataró es tancaran en uns estudis de gravació la primera setmana de juny amb el repte de enregistrar la música de "Els Pastorets de Mataró", i que bo i respectant els orígens de les partitures, es mantinguin fidels al sentit tradicional i proper de l’espectacle nadalenc. L'enregistrament, edició i màster serà a càrrec de David Casamitjana.
Posteriorment hi haurà un concert de presentació, on hi haurà una cor participatiu i on els solistes seran membres de La Sala Cabanyes o hi han tingut vinculació.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions ens ajudaran a finançar les despeses de la gravació: els honoraris de músics i cantaires, el lloguer de l'estudi de gravació i la producció del disc.

Sobre les recompenses

Les vostres aportacions són importants per tirar endavant aquest projecte i, per això, totes tenen recompensa: des de la més modesta fins la més important. Totes elles igualment generoses.
El vostre nom al llibret del disc, el disc mateix o aconseguir entrades VIP pelConcert extraordinari de La Música de Els Pastorets del novembre de 2016. I també dues recompenses molt especials: un retall d'un dels decorats antics de paper i la representació d’una escena de Els Pastorets de Mataró a casa del mecenes.

Calendari previst

Amb el projecte volem aconseguir 8.000 euros.
Les gravacions es faran la primera setmana del mes de juny i l’edició i tiratge del CD es farà el setembre.
A partir de l’octubre 2016, els mecenes podran passar a recollir les seves recompenses a les taquilles del teatre de Sala Cabanyes a La Riera 110 de Mataró.
El mecenes que ho demani, podrà rebre les recompenses al seu domicili per missatgeria a ports deguts.
+ INFO
http://www.verkami.com/locale/ca/projects/13846-la-musica-de-els-pastorets-de-mataro