dijous, 19 de maig del 2016

La Sala Cabanyes de Mataró busca mecenes per gravar un disc amb la música d'Els Pastorets

NUEVA ENTRADA EN LA MúSICA DE ELS PASTORETS DE MATARó

La Sala Cabanyes de Mataró busca mecenes per gravar un disc amb la música d'Els Pastorets

La música d'Els Pastorets de Mataró, part fonamental de l'espectacle, s'editarà per primera vegada en format CD coincidint amb el centenari de la primera representació de l'espectacle, que va tenir lloc el Dia de Nadal de 1916.
La Sala Cabanyes inicia una acció de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per tal de recollir 8.000 euros que permetin fer una gravació de la màxima qualitat.
La campanya està activa des d'aquest dilluns 25 i les aportacions es poden fer en aquesta plana web. Hi ha diferents possibilitats d'aportacions, de 5 a 500 euros, cadascuna amb la seva recompensa. Amb les aportacions dels mecenes es finançaran les despeses de la gravació, els honoraris de músics i cantants, el lloguer de l'estudi de gravació i la producció del disc.
LA MÚSICA, TRET IDENTIFICADOR
Des de la seva primera representació, la música ha estat present en l'espectacle, fins a convertir-se en un dels seus trets característics. Actualment, en cada representació, una orquestra de divuit músics interpreta en directe les més de 50 peces, compostes majoritàriament per mossèn Joan Fargas, el pare Miguel Ferrer, i els músics Enric Torra i Felip Vilaró.
La preparació de la part musical de l'espectacle comença tres mesos abans de la primera representació de l'espectacle. El cor d'homes, dones i veus infantils està format per un centenar de persones i és l'encarregat de posar veu a les cançons que correspon.
CONCERT DE PRESENTACIÓ EL 6 DE NOVEMBRE
El disc s'autoeditarà i la gravació la dirigirà Jordi Lluch, un reconegut director d'orquestra i cors que, a més, ha estat el responsable de la part musical dels Pastorets en dos cicles.
La gravació es farà a principis de juny a l'estudi de David Casamitjana, amb el millor material i microfonia del moment. La direcció artística i la coordinació del projecte va a càrrec de Dani Álvarez i Josep Fadó. El disc es pretén presentar en un concert al Teatre Monumental de la ciutat el dissabte 6 de novembre.
Els solistes que participaran en la gravació del disc són actors i cantants que estan o han estat vinculats amb Els Pastorets de Mataró i la Sala Cabanyes.
La música anirà a càrrec dels 18 membres de l'orquestra de l'espectacle i de cara a la gravació es comptarà amb la col·laboració del Cor Ciutat de Mataró.
Deja de recibir notificaciones de este proyecto con un solo clic.