dilluns, 16 de maig del 2016

Informacions d'interès



Benvolguts, benvolgudes,
Amb aquest correu fem difusió de diverses informacions que poden ser del vostre interès i us animem que les feu extensives a les persones i entitats que penseu que hi poden estar interessades.
Salutacions,
                                   
Agència de Suport a l'Associacionisme
Servei de Projectes Transversals i Participació
Ajuntament de Mataró
Juan Sebastián Elcano, 6 - 08302 Mataró
Telf: 93 7582668

FORMACIÓ:

- Higiene alimentària
Us informem que l’Ajuntament de Mataró ofereix cursos de formació gratuïts per al personal de les entitats en matèria d’higiene alimentària, amb la finalitat de capacitar i formar perquè es portin a terme les activitats alimentàries seguint unes correctes pràctiques d’higiene i fomentant hàbits i actituds adequades per evitar les intoxicacions alimentàries.
Data: El curs es realitzarà el proper dijous 19 de maig de 18 h a 21 h
Lloc: Centre Cívic Espai Gatassa (c/ Josep Monserrat Cuadrada, 1,).
Inscripció: La inscripció es realitzarà per rigorós ordre de rebuda de les sol·licituds a l’e-mail salutpublica@ajmataro.cat. Es permet un màxim de 3 persones de la mateixa entitat per sessió.
Existeix la possibilitat d’oferir noves dates per realitzar aquesta formació, en funció de la demanda.


- La participació interna a les entitats
Els cursos s’ofereixen en modalitat semi-presencial (25 places) i en modalitat e-learning (30 places). El contingut d’aquests cursos s’adreça a entitats sense ànim de lucre que estiguin interessades a dur a terme un pla de millora de la participació interna de la pròpia entitat, a partir d’un enfocament lligat a la solució pràctica de les pròpies mancances. Durada: cada curs té una durada de 25 hores (ambdós formats).

Calendari:
1. MODALITAT SEMI-PRESENCIAL (dimecres del 18 de maig al 22 de juny)
Horari: de 16.00 a 19.00 hores.
Lloc de realització: Fundació Pere Tarrés (C/Carolines 10 – Barcelona)

2. MODALITAT E-LEARNING (del 25 de maig al 6 de juliol)
Lloc de realització: Aula Virtual Fundació Pere Tarrés.
Preu: Matricula 100% subvencionada pel Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya.
Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/1iKWVpzz15CGDrkR9jHMebMRGi-YliuJLlGdgbOit17g/viewform?c=0&w=1

Les inscripcions seran per estricte ordre d’arribada de les sol·licituds i es tancaran un cop quedin cobertes totes les places. El termini d’inscripció finalitza el dilluns 13 de maig.
Organitza: Generalitat de Catalunya - Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència


SUBVENCIONS I PREMIS:
- Subvencions en l'àrea d'atenció a la gent gran 2016
El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat convoca subvencions adreçades a entitats no governamentals sense ànim de lucre que es dediquin a la realització d'actuacions a favor de la gent gran.
Convocant: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Instituto de Mayores y Servicios Sociales
Termini: 16/04/2016 - 16/05/2016
Més informació a: http://goo.gl/raUqu8

- Ajuts per a la realització d'activitats per part de confederacions, federacions i associacions d'alumnes 2016
La Fundació PFIZER engega una nova edició d'aquests premis amb l'objectiu de reconèixer a aquelles organitzacions que dediquen el seu esforç en la recerca de solucions innovadores dins l'àmbit social i centren la seva activitat en el suport i foment de la salut.
Convocant: Fundació PFIZER
Termini: 11/04/2016 - 20/05/2016
Més informació a: http://goo.gl/rvT0M2

JORNADES:
- III Congrés Català d’Associacionisme i Voluntariat
El proper divendres 20 de maig es realitzarà el 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat - #3CCAV -,consulta el programa de la sessió: http://goo.gl/wR3ts4
- V Congrés del Tercer Sector Social
S'obren les inscripcions del V Congrés del Tercer Sector Social que se celebrarà a Barcelona del 14 al 17 de juny. Per a formalitzar la inscripció és necessari complimentar el formulari d’inscripció online: http://www.congrestercersector.cat/inscripcions

MAIG INTERCULTURAL:
Per tercer any consecutiu el Consell de Solidaritat, Cooperació i Convivència de l’ajuntament, promou el Maig Intercultural. El programa recull les activitats que s’organitzen a l’entorn del Dia Internacional de la Diversitat Cultural pel diàleg intercultural (21 de maig). Un dels objectius d’aquest programa és, a més de donar visibilitat a les cultures de Mataró, generar espais de trobada i diàleg entre aquestes.

Al llarg de tot el mes hi haurà activitats diverses, consulta la programació a: http://goo.gl/Xrw8Ny
- Dimecres 18 de maig: Taula Rodona: Els valors, nexes d’unió entre les cultures? Espai Gatassa – de 19 a 20.30 h
- Divendres 20 de maig: Jocs del món al carrer. Parc de Cerdanyola – de 17 a 19.30 h | XVI Mostra de Teatre als Instituts. Migracions. Teatre Monumental – 20 h

JOAN PETIT
Informa’t de les novetats de l’edició del projecte Joan Petit, nens amb càncer, on hi col·labora el Club de Hoquei Mataró:  http://chmataro.net/joan-petit/

RECURSOS:
Feu un cop d’ull a:
- Guia d'Assessorament sobre com fer un pla d'associació: http://tjussana.cat/doc/publicacions/GA_5.pdf Editat per Torre Jussana

Us recordem que per trobar altres recursos podeu visitar el web www.xarxanet.org on trobareu més informació sobre cursos, tallers i altres temes del vostre interès.