diumenge, 1 de maig del 2016

Alumnes de P4 i de 4t de primària decoren el Mercat de la plaça de Cuba amb murals i narracions per Sant Jordi


publicat per
www.mataro.cat

Ha estat una iniciativa de dinamització de l’Associació de Venedors de la Plaça de Cuba i l’ Institut Thos i Codina
Exposició dels treballs participants al Mercat de la plaça de Cuba. Foto: Ajuntament de Mataró
Exposició dels treballs participants al Mercat de la plaça de Cuba. Foto: Ajuntament de Mataró
El Mercat de la plaça de Cuba ha lluït durant la setmana de Sant Jordi una decoració força especial: els murals fets per alumnes de P4 i les narracions d’escolars de 4t de primària de diferents escoles de la ciutat. La iniciativa ha sorgit de la col·laboració entre l’Associació de Venedors de la Plaça de Cuba i l’Institut Thos i Codina, en el marc del programa InnovaFP, i ha comptat amb el suport del Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l’Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
 
El programa InnovaFP té com a finalitat col·laborar amb les empreses i entitats de l’entorn d’influència del centre educatiu per desenvolupar projectes d’innovació i transferència de coneixement. Es pretén incentivar així l’actualització dels coneixements del professorat, la millora de la capacitació dels alumnes dels cicles formatius i augmentar els vincles entre el centre formatiu i l’empresa o empreses, tot contribuint a millorar la competitivitat de les organitzacions que participen en el programa.
 
Les accions desenvolupades han consistit a organitzar un concurs adreçat a totes les escoles d’infantil i primària de Mataró amb la temàtica de Sant Jordi: fer un mural per a classes de P4 i/o una narració curta il·lustrada per a classes de 4t de primària. Els treballs participants –8 murals i 7 narracions– estaran exposats fins demà 30 d’abril al mercat. 
 
L’organització de tot el concurs (bases, comunicació a les escoles, recollida de murals i narracions, dinamització de les votacions, jurat, diplomes, etcètera) i la decoració de l’espai expositiu l’han fet els alumnes i professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Comercials de l’Institut Thos i Codina, amb la col·laboració i acord de l’Associació de Venedors de la Plaça de Cuba. Els alumnes del centre de secundària s’han desplaçat al mercat tant per fer el muntatge de l’exposició com per explicar la iniciativa als visitants i demanar el seu vot, i finalment per a l’entrega de premis.
 
Els guanyadors del concurs de murals han estat els alumnes de P4 de l’escola Balmes i la millor narració la dels alumnes de 4t B de l’Escola Montserrat Solà. Els premis són un curs de cuina, que tindrà lloc a l’espai Àgora del Mercat amb la participació de l’Àvia Remei, per als alumnes de P4 de totes les escoles participants, i un viatge a l’Aquàrium de Barcelona per als alumnes de 4t B de l’escola Montserrat Solà.
 
L’acció col·laborativa ha fet realitat un projecte de dinamització que gestava des de feia temps l’Associació de Venedors de la Plaça de Cuba i a la vegada ha permès als alumnes del Thos i Codina realitzar una tasca professional real en l’àmbit dels estudis que cursen.