dissabte, 7 de maig del 2016

Acte institucional Centenari Sala Cabanyes paraules de l’alcalde de Mataró David Bote

foto jordi romagosa

Volia començar recordant el pensament que ens va transmetre Jean Baudrillard en El Paroxista indiferente: “les paraules, a base de fer-les servir de forma abusiva, es gasten i perden la seva brillantor, perden el significat que realment tenen”. Per això no tornaré a dir el que vaig dir quan van començar els actes del centenari de la Sala Cabanyes: que els Pastorets de Mataró són els millors del món. No perquè no sigui cert sinó perquè, com creia Baudrillard, sinó per por que a base de dir-ho, aquestes paraules es desgastin i perdin sentit.
El que no voldria que es perdés de vista és tot el que hi ha darrera dels Pastorets de Mataró i de la Sala Cabanyes: la formació de molts nens i adults i la col·laboració de tantes i tantes persones. La seva actitud, la seva passió i la seva il·lusió omplen de sentit i formen l’esquelet de la Sala Cabanyes. La seva actitud no es queda només a la sala, sinó que es contagia, es propaga i forma part del teixit d’una veritable ciutat de valors. Per aquesta raó, en un moment que molts pensadors consideren que la nostra societat consumeix i destrueix valors de manera accelerada i preocupant, l’actitud i la manera de fer de la Sala Cabanyes són una font de riquesa per a la nostra ciutat. Per això, els Pastorets de Mataró i la Sala Cabanyes, amb les seves ganes de satisfer la necessitat de teatre, fan ciutat, fan poble...per això té tant de sentit que aquest Saló us obri les seves portes amb aquest acte doble, de reconeixement i també de memòria, a través de la conferència del Sr. Jaume Vellvehí.
Té sentit que la Institució no només us obri les portes sinó que traslladi amb tota la seva càrrega de representativitat l’agraïment per “fer ciutat”. Espero i desitjo que aquest reconeixement no serveixi només per omplir aquesta sala avui, sinó també per projectar i garantir el vostre “fer ciutat amb valor” a través del teatre.
Com a alcalde estic orgullós que rebeu la Creu de Sant Jordi. Estic segur que us la mereixeu i, per això, us felicito a tots i ho faig a través de la vostra presidenta. Espero que aquest reconeixement, sumat al del Consistori, faci de benzina al motor amb el qual tireu endavant Els Pastorets en el futur.
Mataró necessita les seves tradicions, Mataró necessita del vostre talent, la vostra dedicació, el vostre altruïsme per fer créixer no només la cultura, sinó la ciutat.
Per això, Pastorets, Sala Cabanyes, per molts anys!

Sala de Plens de la Casa Consistorial
Ajuntament de Mataró

14 d’abril de 2016