dijous, 28 d’abril del 2016

La Sala Cabanyes ja té la seva Creu de Sant Jordi

La Sala Cabanyes ja té la seva Creu de Sant Jordi

La Presidenta Anna Gené rep el guardó de mans del President de la Generalitat Carles Puigdemont

  • Redacció
  • Dimecres, 27 abril 2016 11:38
Creu de Sant Jordi a la Sala Cabanyes
La presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené, va rebre aquest dimarts de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la Creu de Sant Jordi. En l’any del centenari de la primera representació d’Els Pastorets de Mataró, la secció teatral delCentre Catòlic ha estat distingida pels cent anys del seu espectacle més popular i “en reconeixement al seu paper integrador i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes”.
El president de la Generalitat va lliurar la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i tretze entitats del país. A més de la Sala Cabanyes, associacions com la Fundació Pere Tarrés, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, la Revista de Catalunya o els Lluïsos d’Horta han rebut el reconeixement aquest any.
L’acte es va celebrar al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat i, a més de Puigdemont, el van presidir Carme Forcadell, presidenta del Parlament i el conseller de Cultura, Santi Vila. Diversos consellers del govern de la Generalitat van assistir a la cerimònia, a la qual tampoc van faltar ni l'Alcalde David Bote ni el primer tinent i regidor de cultura Joaquim Fernàndez.
Creu de Sant Jordi a la Sala Cabanyes
Patrimoni de la ciutat
L’Ajuntament de Mataró va declarar Els Pastorets de Mataró Patrimoni Cultural de la Ciutat l’any 1981 en reconèixer la seva singularitat, els valors culturals i tradicionals que contenen, a la perseverança de diverses generacions de mataronins i mataronines per mantenir-los vius al llarg de tants anys i, sobretot, el rigor de la seva execució.
publicat per
www.totmataro.cat