divendres, 8 d’abril del 2016

Creu de Sant Jordi per a la Sala Cabanyes



Publicat per
Per Redacció, a Cultura,
Mataró8 d'abr. de 2016

L’entitat mataronina Sala Cabanyes rebrà el proper 26 d’abril la Creu de Sant Jordi per la tasca realitzada durant els seus 100 anys de vida. El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, va confirmar aquest dijous aquesta concessió a la direcció de l’entitat.

Segons el conseller ha estat clau el suport institucional i també de les entitats i ciutadania que han demanat que la Sala Cabanyes rebi la distinció més destacada que atorga la Generalitat de Catalunya en l’àmbit cultural. Des de l’entitat mataronina es veu aquest lliurament com un reconeixement als milers de persones que durant aquests 100 anys d’història han fet possible, amb la seva feina, el funcionament de la Sala Cabanyes.


El Ple de l’Ajuntament de Mataró va acordar el 5 de març del 2015 per unanimitat de tots els grups municipals, sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que li fos concedida la Creu de Sant Jordi a la Sala Cabanyes, secció teatral del Centre Catòlic de Mataró coincidint amb l’any de celebració del centenari de la primera representació d’Els Pastorets de Mataró. També, en reconeixement a la seva tasca en la defensa de les tradicions, la cultura i la llengua catalana i ser referent cultural i social a Mataró i al país. Paral·lelament va començar una campanya de recollida de signatures que va acabar amb més de 3.000 adhesions, tant d’entitats mataronines com a títol individual.