divendres, 4 de març del 2016

“L’Audiència” es prorroga tres dies més gràcies al gran èxit de públicL’Espai Saleta acollirà aquest cap de setmana tres funcions més d’aquest muntatge dirigit Pere Vàzquez i protagonitzat per Paquita de la Hoz “L’Audiència”, l’espectacle al voltant de les reunions de la reina Elisabet II amb els seus primers ministres, es prorroga tres representacions més. L’obra dirigida per Pere Vàzquez es podrà veure a l’Espai Saleta el cap de setmana vinent –els dies 4, 5 i 6 de març- després del gran èxit de públic que ha tingut en els dos caps de setmana que s’ha representat. “L’Audiència” es va estrenar el divendres 19 de febrer i, de les sis representacions que se n’han fet des d’aleshores, en cinc s’ha penjat el cartell “Entrades exhaurides”.

“L’Audiència” mostra la relació d’una de les monarques més longeves de la història amb els seus primers ministres: una reina i un governant discutint sobre els afers d’una potència mundial, però també dues persones mostrant-se l’un davant de l’altre tal com són, amb els seus problemes i les seves debilitats. Durant les trobades setmanals que Elisabet II manté amb el primer ministre, la monarca pot manifestar al cap de govern la seva visió dels afers polítics del país. Una reina, set primers ministres

Paquita de la Hoz es posa en la pell de la reina d’Anglaterra, un paper que alterna amb Roser Dresaire i Mireia Lorente quan la monarca és més jove. Els primers ministres que passen per l’Espai Saleta durant les gairebé dues hores de funció són Winston Churchill (Carles Maicas), Anthony Eden (Toni Ars), Harold Wilson (Rafael Prats), Margaret Thatcher (Imma Llorens), John Major (Vicenç Gual), Gordon Brown (Aureli Quintana) i David Cameron (Xavier Codony). El repartiment el completen Jaume -2- Pagès, Lídia Rovira, Marta Domingo, Set Simon i Kevin Cortés, com a personal de la reina. “L’Audiència” és el quart muntatge que dirigeix Vàzquez a la Sala Cabanyes, després de “L’habitació del nen”, “Adulteris” i “El curiós incident del gos a mitjanit”, totes elles amb una gran acollida del públic. Darrerament, també ha dirigit “Hikikomori”, dins del cicle “Fet a Mataró”.

L’autor de ”L’Audiència” és Peter Morgan, dramaturg i guionista que ha escrit el guió de pel·lícules com “The Queen”, “Frost/Nixon” o “L’últim rei d’Escòcia”, entre d’altres. Autèntic “especialista” en la reina d’Anglaterra, a la tardor Netflix estrenarà una sèrie de televisió escrita per Morgan sobre l’accés al tron d’Elisabet II.

L’obra s’ha representat només a Londres i a Nova York. Tant en l’estrena al West End com en la producció que es va fer a Broadway el paper de reina el va representar Helen Mirren, guanyadora d’un Oscar precisament per la seva interpretació d’Elisabet II a la pel·lícula “The Queen”. L’any passat se’n va fer una nova versió a la capital britànica, protagonitzada per Kristin Scott Thomas. Dies de representació: Divendres, 4 de març de 2016, a les 21.30 hores Dissabte, 5 de març de 2016, a les 21.30 hores Diumenge, 6 de març de 2016, a les 18,30 hores Lloc: Espai Saleta del Centre Catòlic (La Riera, 110-120) Horari de taquilla: Els caps de setmana de representació, divendres i dissabtes, de 8 a 9 del vespre Informació i reserva de localitats: A la pàgina web www.salacabanyes.cat, al telèfon 618.77.30.13 (divendres, de 6 a 9 del vespre) i, en horari de taquilla, al 93.790.85.02 Preu: 10 euros (entrades sense numerar)