dimecres, 16 de març del 2016

Cop d'autoritat del Mataró Feimat davant el Mataró Parc Boet

Els unionistes s'emporten la victòria de l'Eusebi Millan en un partit on són més forts en el rebot; gran ambient al pavelló i final amb polèmica inclosa
EnviarAmic Enviar a un amicImprimir ImprimirOpinio Afegir opinióLectures 931 lecturesData 13|03|2016 10:43Disminueix lletraAugmenta lletra
per Salva Fernàndez
fotos Daniel Ferrer
El Mataró Feimat es va endur el derbi, tercera vegada consecutiva que ho fa, i va donar un cop d'autoritat a la pista del Mataró Parc Boet, que tenia ganes de seguir en la dinàmica gairebé perfecta en la que estaven aquest 2016. Però els de Marc Guillem van sorprendre als taronges amb una primera part on van pagar amb la moneda del Boet -un gran encert en tirs de tres- i en una segona en la que, malgrat les alternatives, els unionistes van aconseguir emportar-se el triomf gràcies a estar molt més encertats en el rebot. El tram final no va estar exempt de polèmica per dues jugades que van protestar molt els del Pla d'en Boet, però el resultat definitiu va ser de 84-86 favorable al Mataró Feimat.

L'enfrontament entre els dos equips, el sisè en tres temporades, va deixar pal·lesa la sort que té Mataró de poder viure dos cops a l'any un partit d'aquest nivell, intensitat i emoció. Forcada va estrenar marcador amb un triple, i posteriorment el Feimat va respondre amb un parcial de 0-5. El partit començava de manera trepidant amb dos equips endolladíssims, i va ser Marc Rubio del Boet el primer en brillar amb llum pròpia. l'MVP de Copa Catalunya va anotar cinc punts seguits per posar davant el seu equip, al que responia Ariño amb una penetració per capgrirar de nou el marcador. Serratacó pels unionistes i Rubio pels taronges estaven molt fins i això permetia veure un marcador generós fins el 23-18 després d'un triple de Canals, que semblava estar al nivell de fa dues temporades.  Abans d'acabar, 25-20 pel Boet.

Al segon període Ariño va clavar cinc punts seguits i va posar per sobre el Feimat (27-28) en un avís a navegants. Va ser un segon quart amb els papers intercanviats. Ariño i Martín van disfressar-se de franctiradors i van anar transformant triples, també el jove Traver, que donava avantatge al Feimat fins el 34-39. Rubio responia de tir exterior, però Traver de nou encertava més enllà del 6,75. Les estadístiques no enganyaven: 8 triples pel Mataró Feimat i 4 pel Boet. Abans d'acabar el segon temps, Canals va desplegar el seu repertori d'assistències i penetracions a la velocitat del llamp per tancar el marcador de manera ajustada: 48-49.

Ja en el tercer quart, Canals i Forcada donaven la volta al lluminós amb el 53-51. Ariño responia amb un triple i el partit seguia mostrant un altíssim nivell competitiu. En aquesta segona part la igualtat va ser màxima (12-12 en els primers minuts de període), amb dos equips que es repartien cops a tort i a dret. La gran jugada, assistència de Canals per alley oop d'Hermoso: 68-65. Anaven apareixent alguns jugadors com Ruzafa (Boet) o Ventura, que després d'alguns tirs errats trobava cistella. El partit s'ajustava amb un 0-7 del Feimat (triple d'Ike inclòs) i Ariño s'encarregava, sobre la botzina, de posar per davant el Feimat: 74-76.

El Feimat va dominar en el darrer període a un Boet una mica precipitat. Una de les claus del partit va ser l'argentí Martín, que va estar a sobre de Rubio sense deixar-lo tirar de manera còmode, va ser el rei del rebot tant en atac com en defensa i va anotar una gran quantitat de punts. El Feimat s'escapava 76-81 i els 19 punts de Martín obrien fins el 78-83. El partit es va escalfar amb algunes polèmiques. Amb 80-83, Rubio va intentar un tir de tres amb Ventura pressionant-lo, buscant la falta personal per si fallava. Els àrbitres no ho van assenyalar, el jugador es va enfadar i li van xiular una tècnica. el 80-84 li seguiria la cinquena falta de Forcada, absent en els últims instants per aquest motiu. Però el que més va encendre els ànims va ser un tir increïble de Ruzafa des de terra que van reclamar com a triple i els àrbitres van donar dos punts en una jugada molt ajustada. A 20 segons, amb aquest llançament el matx estava 82-83, i d'aquí es va passar a 84-86. Amb 4 segons per acabar, Rubio va tenir el tir per empatar però la pilota va trobar ferro.