divendres, 8 de gener del 2016

Prèvia Jornada 14 - Copa Catalunya Femenina

08/01/2016·Prèvia Jornada 14 - Copa Catalunya Femenina


GRUP 1

La catorzena jornada del grup 1 de la Copa Catalunya Femenina, la primera després de l’aturada nadalenca, comptarà amb un total de dos partits previstos pel dissabte 09 de gener i tres enfrontaments que es disputaran el diumenge 10 de gener. Amb encara totes les incògnites per resoldre, aquest cap de setmana marcarà un punt d’inflexió en la pugna per la cinquena plaça, amb encontres capitals pels equips implicats.
El dissabte l’obrirà, a les 18h,  el novè classificat, LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMA VILANOVA (3-10), que rebrà la visita del C.B. GRANOLLERS (8-5), que vol prosseguir amb l’estat de forma que ostentava abans de les vacances. Els del Vallès buscaran una victòria que els acosti al grup de dalt. I a les 20:30h, a terres tarragonines, el C.B. VALLS LEAR (9-4) i el PETROPINTO ASFE SANT FRUITÓS (3-10) jugaran un xoc important pels locals per continuar sumant per apuntalar definitivament la seva possible classificació a la segona fase.
La jornada reiniciarà la seva activitat el diumenge a les 16:30h, al Maresme, en un duel de la part alta de la taula classificatòria, amb dos equips amb una ratxa exitosa significativa. El PLATGES DE MATARÓ (7-6), ficat de ple en la lluita per aquesta cinquena posició que, actualment, ocupen les grogues, rebran la visita del líder, el GEIEG (11-2), que intentarà refer-se de la contundent desfeta soferta a les semifinals de la Copa Federació, davant el BASKET ALMEDA. D’altra banda, a les 18:00h, el segon classificat, elBARÇA CBS (10-3) acollirà el matx contra el cuer, el C.E. SANT NICOLAU(2-11), amb el mateix objectiu que el conjunt gironí: oblidar les derrotes patides a Sant Feliu de Llobregat el cap de setmana passat i centrar-se en la competició que fins ara han dominat amb rotunditat. Les sabadellenques arribaran al duel sense excessiva pressió, doncs és força probable que aquest partit acabi no computant a la segona fase per unes i altres. Finalment, a les 19:00h es produirà el salt inicial a l’encontre destacat de la jornada, que protagonitzaran el BÀSQUET DRAFT GRAMENET (6-7) i l’ARENYS BÀSQUET (6-7), crucial pel combat pel cinquè lloc.

Partit destacat:

 Pavelló La Bastida
Diumenge 10 de gener a les 19h

BÀSQUET DRAFT GRAMENET (6-7)

ARENYS BÀSQUET (6-7)

El duel destacat de la jornada 14 del grup 1 de la Copa Catalunya Femenina enfrontarà dos clubs que pugnen pel mateix objectiu en aquesta primera fase de competició: assolir l’accés al grup de dalt. El partit medirà, doncs, els interessos dels locals, el BÀSQUET DRAFT GRAMENET (6-7), setè classificat, que rebrà la visita de l’equip que copa la sisena posició amb idèntic balanç, l’ARENYS BÀSQUET (6-7) en un xoc que esdevindrà fonamental per les aspiracions d’ambdues entitats. El duel es produirà el diumenge 10 de gener a les 19:00h al Pavelló La Bastida.
En primer lloc, el conjunt comandat per Jordi Periz duu una ratxa de tres derrotes en els darrers quatre encontres que l’han relegat a la setena plaça del grup però continua a tan sols 1 triomfdel valuós cinquè lloc, que ostenta el PLATGES DE MATARÓ (7-6). El conjunt de Santa Coloma de Gramenet va caure per 58-57 al partit d’anada, disputat al Maresme. Així doncs, obtenir els dos punts davant un rival directe per seguir batallant per accedir al grup de dalt i apoderar-se d’un average accessible serà el que busqui el planter groc-i-negre. Cal recordar que el DRAFT GRAMENET és el vigent sots-campió de la Copa Catalunya després d’una sensacional temporada 2014-2015.
Per la seva banda, les noies entrenades per Joel Seira porten una dinàmica positiva i una ratxa victoriosa inversa al seu oponent ja que acumulen tres triomfs en els últims quatre xocs. Gràcies a aquest brillant mes de desembre en què el club verd ha tret endavant matxs vitals, s’han pogut reenganxar a la lluita pel grup de dalt. I és que segueixen a un encontre del PLATGES DE MATARÓ, a qui encara han de visitar a la setzena jornada de lliga (a l’anada el resultat va ser de 51-54favorable a les mataronines). No obstant, la primera “final” per les del Maresme serà aquest dissabte en el seu desplaçament a la Bastida. A la primera volta, un 58-57 per les verdes que pràcticament obliga a guanyar al DRAFT si no vol complicar-se en excés la seva possible classificació.

Jugadores més destacades:

Bri Milla (DRAFT GRAMENET):
8,4 punts i 2 assistències / partit
Bojana Kovacevic (ARENYS BÀSQUET):
14,1 punts i 20,6 valoració / partit

Estadística d’equips:

DRAFT GRAMENET :
51,3 pts a favor i 52,5 pts en contra / partit
ARENYS BÀSQUET :
60 pts a favor i 56,2 pts en contra / partit
Si fem un cop d’ull a les plusmarques individuals, apareixen els noms de la Bri Milla i la Bojana Kovacevic com dos dels puntals de DRAFT i ARENYS. D’una banda, la versàtil escolta del planter de Santa Coloma de Gramenet és una jugadora essencial als esquemes de Periz, com es pot apreciar a les estadístiques globals de minuts en pista (tercera, amb 31,4 minuts de mitjana). Ràpida, intensa, àgil i explosiva defineixen bé a una jugadora amb sobrada experiència a la categoria. Al bàndol visitant, la Bojana Kovacevic s’erigeix com la líder inqüestionable de les verdes i la millor jugadora del grup 1, sent també segona en l’apartat de màxima anotació i la tercera en l’ítem rebotejador. Dominadora absoluta de la categoria, Kovacevic acredita dobles figures per enfrontament.

GRUP 2

El grup 2 de la Copa Catalunya Femenina viurà aquest proper cap de setmana la tornada a les pistes per part de vuit dels deu equips que configuren el grup. I és que hi haurà un dels matxs de la catorzena jornada de lliga, concretament el que afecta a ZAMAR 2000-PLOMS SALLE REUS (3-10) i a C.B. GRUP BARNA (6-7), que s’ha ajornat al divendres 29 de gener, a les 20:45h a la localitat tarragonina. La resta d’encontres es distribuiran de manera equilibrada, amb dos d’ells que tindran lloc el dissabte 09 de gener i els altres dos que es jugaran el diumenge 10 de gener.
L’activitat basquetbolística de la Copa Catalunya s’inaugurarà en aquest nou 2016 (un cop passada la Copa Federació) a dos indrets de manera paral·lela, doncs els dos enfrontaments previstos per dissabte començaran a les 19:30h. D’una banda, elCEJ HOSPITALET (3-10) i el BENCRIADA (5-8) buscaran un triomf que pot acabar resultat fonamental si ambdues disciplines accedeixen al mateix grup a la segona fase. Per l’altre costat, al Vallès, el CBF CERDANYOLA-VILA UNIVERSITÀRIA (9-4) rebrà la visita d’un SESE (6-7) que es troba en un més que bon estat de forma. Les verdes intentaran posar peu i mig al grup de dalt mentre que les de Virrei Amat seguiran lluitant per poder posar-se cinquenes.
El diumenge comptarà amb el partit destacat de la jornada a meitat de la tarda, a les 18:15h, a Cornellà, entre els dos equips que copen el liderat compartit i els recents finalistes de la Copa Federació, el BASKET ALMEDA (12-1) i el JOVENTUT LES CORTS (12-1). Un quart d’hora més tard, a les 19:30h, completaran la jornada, novament al Vallès, la JET TERRASSA (7-6) i el cuer de la classificació, el TGN BÀSQUET (2-11), en un duel capital per les egarenques per seguir treballant-se aquesta quarta plaça que dóna un bitllet al grup de la lluita pel títol.

Partit destacat:

 Pavelló Almeda
Diumenge 10 de gener a les 18:15h

BASKET ALMEDA (12-1)

JOVENTUT LES CORTS A (12-1)

El matx destacat de la catorzena jornada del grup 2 de la Copa Catalunya Femenina el protagonitzaran els recents finalistes de la Copa Federació i solvents líders igualats amb el mateix balanç a la taula classificatòria, el BASKET ALMEDA (12-1) i el JOVENTUT LES CORTS (12-1). L’enfrontament tindrà lloc el diumenge 10 de gener a les 18:15h al Pavelló Almeda.
D’una banda, l’equip entrenat per Toni Pallé arriba en una ratxa de victòries a la lliga immaculada (8 triomfs enllaçats de forma consecutiva) des de l’única derrota soferta en aquest primer tram de temporada, precisament davant el conjunt barceloní, al barri de Les Corts, a la cinquena jornada de competició (69-54 va ser el resultat final). Amb un average significatiu en contra per intentar aixecar (15 punts), l’entitat de Cornellà necessita la victòria per tal d’arribar amb un 1-1 particular amb les de la Ciutat Comtal. A més a més, el bloc del Baix Llobregat sortirà amb moltes ganes, doncs també van caure davant el mateix rival a la gran final de la Copa Federació.
Per part del bàndol visitant, el combinat dirigit per Sergio Manzano es torna a veure les cares davant un oponent al que hasuperat en les dues ocasions en què s’han enfrontat aquest any. Les barcelonines, amb tan sols una única desfeta acumulada fins a dia d’avui (a la pista del CBF CERDANYOLA, per un ajustat 53-50) està demostrant ser un planter molt potent, amb una rotació en totes les posicions molt àmplia i de primer nivell, sempre impulsat gràcies a un gran engranatge defensiu (segona millor defensa de tota la categoria i la millor del grup 2). Sense anar més lluny, van deixar en només 32 punts (tres períodes per sota dels 10 punts) el millor atac del grup, el del BASKET ALMEDA, a la final de la Copa Federació.

Jugadores més destacades:

Helena Oma (BASKET ALMEDA):
12,3 punts i 19 valoració/ partit
Paula Tutusaus (JOV. LES CORTS):
11,6 punts i 12,6 valoració/ partit

Estadística d’equips:

BASKET ALMEDA :
61,8 pts a favor i 51,5 pts en contra / partit
JOV. LES CORTS :
60,8 pts a favor i 49,8 pts en contra / partit
Pel que fa l’apartat individual, dues figures en un estat de forma sensacional sobresurten per sobre de la resta de grans jugadores de dues disciplines amb un fons d’armari notable. A la pissarra de Toni Pallé, l’aportació de l’Helena Oma, segona millor valorada del grup 2, esdevindrà un factor clau per poder competir el matx i buscar que els valuosos dos punts romanguin a Cornellà. Als esquemes de Sergio Manzano, la Paula Tutusaus es troba en un gran moment tal i com es va poder apreciar a Sant Feliu de Llobregat,  sent sempre la jugadora més valorada tant a la semifinal (21 punts i 24 de valoració) com a la final (17 punts i 25 de valoració) i fent gala d’un domini aclaparador a la pintura.
Text: Juli Climent