dissabte, 30 de gener del 2016

Els Pastorets de Catalunya tanquen temporada amb 60.000 espectadors

Imatge participant al 2n fotoconcurs dels Pastorets de Catalunya (Autor: Joan Antoni Closes)

etiqueta Coordinadora de Pastorets de Catalunyapastorets

La temporada de Pastorets de Catalunya arriba a la seva fi aquest diumenge amb una darrera representació dels Pastorets de Calaf que posaran el punt final al cap de dos mesos de representacions que grups d’arreu de Catalunya han fet dels diferents textos existents. En total s’han fet més de 240 representacions gràcies a les més de 6.600 persones que formen part dels equips artístics i tècnics que de manera amateur mantenen més viva que mai aquesta tradició.

La temporada va arrencar el 3 de desembre amb una acció promocional dalt d’un Bus Turístic de Barcelona en la qual hi van participar una vintena de persones de grups d’arreu del país. A partir d’aquí els grups han treballat de valent per fer de les seves representacions les més lluïdes, arribant així a la xifra total de més de 60.000 espectadors arreu. Pel president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río “aquesta xifra demostra el relleu generacional que es produeix entre el públic de les representacions de Pastorets; any rere any s’incorporen novetats a les diferents representacions, fet que fa que ja sigui una tradició familiar anar-los a veure”. En aquest mateix sentit, del Río també parla de relleu “damunt de l’escenari, on se succeeixin diferents generacions de famílies senceres que hi participen sigui fent d'actors o actrius o com a personal tècnic i de suport”.

Una de les novetats d’aquesta temporada ha estat l’exposició de fotografies de gran format que s’ha fet al Metro de Barcelona. Nombrosos passatgers que van passar per l’intercanviador de Diagonal van poder veure la quinzena d’imatges de més d’un metre quadrat cada una. La mostra portava per títol “Pastorets de Catalunya. Entre el cel i l’infern” i va servir també per recordar als vianants aquesta tradició del nostre país, així com les nombroses representacions d’arreu del territori.

Aquesta temporada també han començat els actes de celebració del Centenari de Folch i Torres. Aquesta celebració s’allargarà durant tot el 2016, declarat Any Pastorets de Folch i Torres per la Generalitat de Catalunya. 

publicat per
http://www.tornaveu.cat