diumenge, 11 d’octubre del 2015

El projecte 'Mataró Dansa!' recupera els balls tradicionals de la ciutat



publicat per
8 octubre de 2015
Clara Sanchez

El Teatre Monumental serà escenari aquest diumenge de la presentació del projecte de recuperació dels balls tradicionals mataronins Mataró Dansa!. Una mostra de danses populars com els balls de plaça, els vuitcentistes i els de bastons i d'altres danses que es ballen actualment, com el Ball de Pescadors o el Ball de Pedretes. Una cita organitzada per Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber però en la que hi participen moltes altres entitats com Colla de Gitanes, Ball de Bastons de Mataró, Esbart Dansaires d'Iluro i Pedretes de la Sala Cabanyes. Escoltem la presidenta de Mestres del Gai Saber, Eva Ribas.

Durant la vetllada al Monumental es presentarà un CD amb l'enregistrament de les músiques d'aquests balls. De fet, tal com ha explicat la presidenta de Mestres del Gai Saber, aquest enregistrament és l’origen d’aquest acte cultural. Va ser l’any 2010 quan la Principal del Llobregat va oferir aquest concert. Des de Mestres del Gai Saber es va voler recuperar per posar coreografia les cançons i oferir aquest espectacle.


L’espectacle Mataró Dansa! Recuperació dels balls tradicionals de Mataró tindrà lloc aquest diumenge 11 d'octubre a partir de les 6 de la tarda al Teatre Monumental. L’entrada té un preu de 3 euros.