dilluns, 11 de maig del 2015

El Platges de Mataró assalta la pista de l'Auto Net&Oil Boet



publicat per
10 de maig de 2015
Salva Fernàndez
fotos Daniel Ferrer

Partit amb moltes errades de part dels dos conjunts i resultat dolent pels taronges, que acaben quarts de cara al play-off d'ascens a lliga EBA

El Boet va fallar la possessió de la victòria en un partit on el Platges va demostrar el seu potencial

El Platges de Mataró va tancar la temporada amb una victòria en el derbi mataroní davant l'Auto Net&Oil Boet. Els de Joan Gonzàlez, amb la feina ja feta, no es jugaven res més que el prestigi davant un Boet que necessitava guanyar per mantenir la tercera plaça de cara al play-off per l'ascens a lliga EBA. El resultat final amb triomf dels visitants per 75-76 va estar marcat per moltes errades a dues bandes, per un tram final de partit trepidant i uns últims minuts en els que es va emportar el triomf el que menys males decisions va tenir.

El Boet va notar i molt la baixa de Carles Canals, que ja no va jugar la setmana passada. Un jugador diferent que a banda de la seva qualitat individual, sap quan accelerar o alentir el joc, quan donar calma als seus companys i quan esperonar-los. Sense ell, el Boet va ser molt més anàrquic que en altres partits i es va trobar amb un Platges de Mataró seriós en defensa. Això s'ha notat en un primer quart de poc encert a dues bandes, amb moments interessants. Pressionant primer el Platges, més segur en defensa, i amb un Forcada que, de gran triple, posava per davant el Boet en el darrer instant: 15-14.

Al segon període els dos equips estaven més còmodes al contracop que en atacs posicionals. Així, amb ràpides transicions, el Platges va obrir un mínim forat (20-23, 21-25) en un partit ple d'interrupcions i de tirs lliures fallats a dues bandes. Un 6-0 pel Boet amb Marc Rubio que començava a entrar en calor capgirava el marcador. El Platges ho passava malament, i va aparèixer Viñas per fer un triple i tornar a posar per davant l'equip. Al final, 32-33 a mig partit.

El Boet, però, estava ja dins del matx i després d'un error dels visitants, Hermoso sumava un 2+1 pel seu equip que els tornava a donar avantatge: 39-37. Mañés i Viñas van ser els jugadors clau del Platges -a qui se'ls va sumar Ariño, fi en els moments importants- mentre que al Boet Rubio era el far de l'equip, assumint la direcció i decisions importants de l'equip. El Platges tornava a dominar (45-48) i al davant tenia un Rubio insistia en no perdre pistonada amb diversos atacs que acabaven amb punts pel Boet. Un triple de Viñas (47-55) agitava als aficionats del Platges de Mataró, tot i que abans del final els locals retallaven dos punts més.

El darrer quart va començar amb un Platges endolladíssim. Viñas anotava de tres un cop més i donava el màxim avantatge pel seu equiop: 49-58. La resposta del Boet van ser quatre punts seguits. Van ser els minuts més fluids i divertits del partit, on les faltes i els lliures deixaven pas a atacs i encerts a les dues cistelles. Els àrbitres, malauradament, també van ser protagonistes amb decisions controvertides a dues bandes en forma de personals discutibles, antiesportives, decisions que quedava clar que eren per compensar decisions anteriors... malgrat això, encara va haver-hi temps perquè els jugadors donessin més espectacle.

Final d'infart
Amb 55-60, el Boet anotava en una contra i posava pressió. La resposta, un triple de Viñas: 57-63. Rubio va respondre amb dos tirs lliures i un triple estratosfèric per posar el 62-63. Viñas no defugia el duel i anotava un altre triple impressionant. Forcada fallava la resposta i Mañés apareixia per anotar també de tres: 62-69 i el partit molt coll amunt pel Boet. Després de dos lliures més pel Platges, el Boet va iniciar la remuntada, amb triple inclòs de Rubio i contracops culminats per Marc Hermoso que ajustaven el matx a 70-71. Ariño frenava l'ascens del rival amb dos tirs lliures i quan quedaven 50 segons, tot estava per decidir.


Homs, fort en rebot però no tant encertat en anotació, va fer el 72-73. Tocava fer una possessió forta sense falta i respondre. El Platges de Mataró va fallar en dos tirs clars que tenia i amb 24.3 al rellotge, possessió pel Boet. Aquí, Rubio, que havia mantingut dempeus l'equip, es va equivocar. Al poc de començar la possessió -podia ser la darrera i amb opcions de guanyar- llançava un triple precipitat, amb oposició al davant, i fallava. Els 20 segons restants es van perdre en tirs lliures a una i dues bandes fins arribar al 75-76. La jugada clau l'havia perdut el Boet just abans i el Platges de Mataró tancava una temporada molt positiva amb un triomf sempre especial en un derbi com aquest.