dilluns, 13 d’abril del 2015

Sala Cabanyes aconsegueix 5 premis del XXVè Concurs de Teatre Amateur del Foment Martinenc



Joc de Cartes dirigida per Joan Peran i protagonitzada per Genis Mayola i Josep Maria de Ramon va ser premiada amb :

El primer premi per votació popular
Millor escenografia
Millor actor protagonista ex aequo per Genis Mayola i Josep Maria de Ramon
Segon premi a la millor direcció per Joan Peran

La història de “Joc de cartes” comença quan dos amics de tota la vida, que comparteixen negoci als Estats Units, es veuen separats per la tornada d’un dels dos al seu país d’origen, Alemanya. Des d’aquest moment la relació continua a través de les cartes que s’intercanvien. En aquest punt esclata el nazisme i l’amistat es comença a trencar. Un dels dos personatges és jueu i l’altre es fa partidari del règim nacionalsocialista.

Una obra protagonitzada per dues primeres espases del teatre mataroní: Josep Maria de Ramon i Genís Mayola. Precisament a aquest últim ja l’hem pogut veure en els dos anteriors muntatges de la Sala Cabanyes també dirigits per Joan Peran: “El violinista a la teulada” i “El diari d’Anna Frank”. De Ramon interpreta el personatge de l’home d’origen jueu que es queda als Estats Units i es fa càrrec del negoci. Per la seva banda, Mayola interpreta l’home que acaba convertint-se a les creences del nazisme.

Només dos actors sobre l’escenari, un espai íntim que permet donar el màxim de proximitat a l’espectador en una obra que es caracteritza per oferir “teatre de text”. Els actors es troben com a màxim a un metre de distancia del públic i per oferir encara més sensació d’integració a l’obra s’utilitza la tècnica de teatre circular, amb la que els assistents envolten l’acció teatral. El director ha intentat que s’interpretés la relació epistolar com un diàleg a sobre l’escenari.


Una escenografia bàsica, poc attrezzo i poca música fan de context en aquesta obra que manté la tensió i que a través de la il•luminació reflecteix la transició de la calidesa de l’amistat inicial a un refredament de la relació.