dimecres, 17 de setembre del 2014

Una temporada de transició però plena de teatre a Sala Cabanyes



publicat per
www.capgros.com
17 de setembre de 2014
per V. B.
La sala, que estrena presidenta i nova junta, programa un total de 8 obres per aquest curs 2014-2015

Una coproducció amb el Cor Ciutat de Mataró i una obra a Can Gassol són dues de les apostes més destacades

La Dada
Abonament per 70 euros

La nova Junta
Anna Gené és la nova presidenta de la Sala Cabanyes. Gené va ser escollida presidenta de l’entitat en l’assemblea general ordinària que es va celebrar el 4 de juliol, en la qual es va votar una nova junta, després que la dimissió de l’anterior. Gené, de 38 anys i vinculada a la Sala des de molt jove, ha col•laborat en pràcticament totes les àrees de l’entitat. En els darrers cinc anys, ha estat la vicepresidenta en la junta encapçalada per Toni Grané. A banda de Gené, la nova junta està formada per José Sánchez (vicepresident), Maria Àngels Felipe (secretària), Ramon Bach (tresorer) i Joan Peran, Esther Ariño, Joan Abril, Salvador Guarro i Marta de Santos com a vocals.

Un total de nou muntatges, entre els quals evidentment no hi faltaran Els Pastorets, seran els protagonistes de la temporada de teatre de Sala Cabanyes 2014-2015. Una temporada que arriba carregada de propostes escèniques, malgrat que es pot considerar de transició per a la sala del Centre Catòlic. La programació ve marcada per la feina feta per la junta anterior, que va dimitir en bloc la primavera passada. La nova, liderada per Anna Gené, va ser escollida el 4 de juliol i ara tot just posa fil a l'agulla, i els canvis no començaran a notar-se fins al curs vinent.

"Seran tres anys al capdavant de la secció, que encaro amb il•lusió i respecte" va dir Gené a la presentació de la nova temporada. Gené també va recordar que serà un mandat crucial, ja que el 2016 se celebra una efemèride molt important per a l'entitat, el centenari dels Pastorets. Marc Abril, per cert, és el nou director de l'obra més emblemàtica de la Sala, i el cartell d'enguany el farà el reconegut artista mataroní Josep Maria Codina.

Però més enllà dels Pastorets, la temporada comptarà amb tot tipus de propostes: teatre de text, infantil, musicals, obres de petit format... El curs arrencarà el 27 de setembre amb una reposició, 'La Bella Adormida', després de l'èxit de la seva primera tongada de representacions. De cara a l'octubre es representarà 'El curiós incident del gos a mitjanit', basada en la popular novel·la de Mark Haddon, a l'Espai Saleta. Després dels Pastorets, arribarà una de les propostes més destacades, 'Medea', en versió del mataroní Esteve Albert (de qui enguany se celebra el centenari). Aquesta obra es veurà a Can Gassol, dins del cicle 'Fet a Mataró'.

'Cartes d'Amor', dirigida per Josep M. Rabassa, serà l'obra que es podrà veure a finals de febrer, de nou a la Saleta. La sala principal reobrirà portesal març i abril amb tot un clàssic, 'Romeo i Julieta', la tragèdia de Shakespeare, en versió d'Enric Lucena i Toni Luna. El 26 d'abril es viurà una de les cites més especials de la temporada, el 'Concert de Sant Jordi, una producció conjunta de la Sala amb el Cor Ciutat de Mataró. I per tancar la programació, l'espectacle de fires, l'altre gran moment del curs. L'espectacle escollit és el musical Mamma Mia, basat en cançons d'ABBA.


Una de les novetats impulsades per la nova junta és l'abonament per assistir a tots els muntatges (excepte Medea, que no es fa a la Sala), que es posarà a la venda per 70 euros. Respecte a la junta anterior, que va plegar envoltada de polèmica, Gené va destacar que la seva tasca al capdavant de la Sala serà "continuista" però que sempre que es promoguin iniciatives es farà "parlant amb tothom i arribant a acords".