dimarts, 9 de setembre del 2014

Sala Cabanyes presenta una temporada amb ‘Mamma Mia’ de gran novetat



publicat per
www.totmataro.cat
9 de setembre de 2014
Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart

La nova Junta es postul•la per canviar més “el com” es fan les coses que no pas el què

Presentació nova temporada de la Sala Cabanyes

La Sala Cabanyes ha engegat la seva maquinària, i amb l’estrena del nou curs presenta la temporada que arrenca aquest setembre i arribarà al juny del 2015. Serà una temporada de cares noves començant per la de la nova Presidenta de l’entitat, Anna Gené, sorgida de l’assemblea convocada després de la dimissió de Toni Grané. Gené s’estrena amb una temporada “lògicament continuista perquè la va preparar l’anterior junta i perquè molts dels que hi som en aquesta ja hi érem” i va esbossar que una de les línies d’actuació dels nous dirigents serà “canviar procediments a l’hora de fer les coses, treballarem en les mateixes línies però incidint i cuidant molt el com es fa”.

La programació presentada en roda de premsa en un vestíbul del teatre ple de tots els seus protagonistes, contempla nou espectacles, vuit més els Pastorets. I dues novetats, un abonament a vuit d’aquests espectacles i l’arribada del musical ‘Mamma Mia’. La presentació de l’any passat va estar marcada per la polèmica arran d’una gestió dels permisos d’obres que es va arrossegar durant tot l’any. Aquest curs la Sala té les espatlles cobertes i no tindrà ensurts a aquest efecte amb els drets d’autor.

Els Pastorets, ja se sap, mengen a banda. Marc Abril s’estrenarà en la direcció de l’obra nadalenca de la qual Josep Maria Codina en farà la nova imatge. A banda del gran espectacle coral anual, la Sala es posa en mans de l’ampli reguitzell de directors de la casa en una programació que arrancarà, com ja s’està convertint en habitual, amb una reposició. La versió de la Bella Adormida tornarà als escenaris entre finals de mes i principis de setembre. Li prendrà el relleu a la Saleta ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, de Mark Haddon i amb direcció de Pere Vàzquez. També per primer cop la Sala programa a Can Gassol amb Medea segons la versió d’Esteve Albert, dins els actes dedicats a l’activista mataroní. Josep Maria Rabassa programa a la Saleta ‘Cartes d’Amor’ de A.R Gurney en un altre duel interpretatiu entre Josep Maria De Ramon i Imma Llorens.

Protagonisme de la música
L’accent musical marcarà el darrer tram de temporada. Romeo i Julieta, obra més que coneguda de Shakespeare, farà doble forat a la programació. Per una banda se’n farà un concert operístic a la Saleta i a posteriori pujarà com a obra a l’escenari gran de la mà d’Enric Lucena i Toni Luna. La música recuperarà força pel 26 d’abril amb un concert del Cor Ciutat de Mataró amb motiu de Sant Jordi i sobretot amb l’espectacle final, per Fires, amb el xou musical de Mamma Mia.

La versió pròpia de ‘Mamma Mia’
A cada presentació de temporada hi ha la incògnita de quina serà l’aposta de la Sala per l’espectacle de Fires. Aquest any és l’espectacle Mamma Mia, inspirat en les mítiques cançons d’Abba com a fil conductor. Antoni Blanch comanda l’espectacle que se n’anirà a les nou funcions i que confia a Georgina Blanch la direcció musical i a Carla Pérez la coreografia. Mamma Mia tancarà una temporada pensada segons Joan Peran en què “tots els públics hi tinguin reclams, en què hi ha una mica de tot com infantil, musical o dramàtic”. La nova Junta de la Sala busca anar més enllà dels 8.000 espectadors en aquesta temporada i espera que el nou abonament de vuit espectacles a 70 euros ajudi a fidelitzar encara més el públic.