23 de setembre de 2014

Gran partit de Mañés, que va ser el millor dels unionistes en tasques ofensives

La Dada
78-76 després de dues pròrrogues

El Platges de Mataró no va poder començar amb una victòria la seva participació a la Copa Catalunya. El conjunt unionista, entrenat aquesta temporada per Joan Gonzàlez, tenia un complicat desplaçament davant el Sant Cugat, on van acabar perdent per un ajustat 78-76 després de dues pròrrogues. La manca d'encert en moments decisius del partit van conmdenar a l'equip, que va plantar cara i va estar sencer durant tot el matx. Entre els més destacats, el fitxatge Mañés, autor de fins a 25 punts i nou rebots, demostrant el que havia dit el seu entrenador a la prèvia: ha de ser un dels líders de l'equip.

Els mataronins van disputar un partit molt seriós des del primer moment, però una petita baixada de rendiment de cara a cistella en el segon període els va fer anar a remolc durant tota la segona part. Després de col·locar-se per davant (16-17) en el primer quart, el Sant Cugat es va emportar un bon avantatge als vestuaris: +8. Els de Gonzàlez van haver de picar pedra per intentar retallar diferències mica en mica. Bé en defensa -només 13 punts encaixats al tercer període- però retallant dos punts que obligaven a remuntar al darrer quart. Allà, l'equip va sortir a per totes i després del millor registre anotador  l'equip va aconseguir inclús posar-se quatre punts per sobre, avantatge que no mantindria. El partit acabava amb empat i tocava pròrroga.

L'alegria no seria complerta, ja que en el primer temps de la pròrroga els dos equips van empatar 8-8. S'acostuma a dir que en les pròrrogues qui menys por té a perdre acaba imposant-se, i els dos equips van demostrar ganes de guanyar. En el darrer temps extra, la pressió i el cansanci va passar factura als dos equips. El Platges no va estar encertat en els tirs lliures, un dels problemes que va tenir durant el partit (40% d'encert) i sobretot a la pròrroga. Només va fer tres punts i això va propiciar que el Sant Cugat acabés imposant-se per 78-76.

Joan González: "estem decebuts pel resultat"
El tècnic unionista, Joan Gonzàlez, lamentava la "decepció" que havia suposat la derrota després de "dues pròrrogues que són molt de temps i desgasten, també mentalment". El resultat final es deu, segons el tècnic, a sobretot les errades en tirs lliures: "ens va penalitzar molt, sobretot a la pròrroga, ens feien faltes i no anotàvem". Malgrat això, la part positiva de tot plegat és que "vam lluitar fins el final a una pista d'un rival cridat a estar entre el grup capdavanter". "Però aquest esforç hauria sigut millor amb una victòria que reforcés el que estem treballant", afegeix.

Sobre els nous jugadors, González admet que Ibe Oji tenia molèsties, fet que va en contra "del seu joc que es vasa molt en el seu físic", i de Mañés -25 punts- encara vol més coses: " esperem molt d'ell no només pels seus registres que són molt bons sinó perquè aporti punts d'altres jugadors; atrau molt i això ha de permetre-li fer joc amb els altres".