dimecres, 11 de juny del 2014

Concert de l’Escola de Música Liceu Mataró



publicat per
11 de juny de 2014

Prop d’un centenar de joves intèrprets de l’Escola de Música Liceu Mataró i de l’Escola Balmes, centre de primària vinculat al Conservatori del Liceu, van actuar el passat 30 de maig, a la tarda, al concert de fi de curs que tingué lloc a la Sala Cabanyes. L’encarregada d’obrir el concert va ser la Big Band de l’escola, dirigida per Joan Moragas, interpretant quatres temes de diferents estils. Seguidament, per finalitzar la primera part, van actuar joves veus de Mataró amb un repertori de música pop cloenda del Laboratori de veus dirigides pel professor Carlos de Francisco.

La segona part del concert, dedicada als més petits, la va encetar un conjunt instrumental dirigit per Núria Palau amb alumnes d’ambdues escoles que van interpretar diverses obres arranjades per a què nens i nenes dels diferents nivells i instruments del centre poguessin participar en aquesta cloenda del curs. La seva intervenció va culminar amb la interpretació de l’obra The Typewritter de Leroy Anderson, en la qual un divertit oficinista interpreta el paper principal amb un ben curiós instrument solista: una màquina d’escriure del segle passat. Per tancar el concert, els cors van interpretar la cantata Fer-se gran de R. Gimeno dirigida pel Rubén Barrada.

L’Escola de Música Liceu Mataró és l’escola de música més antiga de Mataró, fermament arrelada a la ciutat, que té la seva seu al centre de la ciutat, compartint els equipaments de l’Escola Balmes-Centre Catòlic. Fonts del centre mataroní, que la setmana vinent obre matricula, recorden que el seu projecte educatiu potencia l’excel·lència musical, la detecció dels talents i el desenvolupament de la creativitat artística en la infància, a través d’un programa d’estudis i activitats participatives en conjunts vocals i instrumentals, que fan que els alumnes puguin gaudir de fer música des del primer dia.