dissabte, 26 d’abril del 2014

Últimes Representacions de Cançó d'amor i de guerra




Sala Cabanyes
12 euros platea / 10 euros amfiteatre
Organitza: Sala Cabanyes

“Cançó d’amor i de Guerra” a Sala Cabanyes avui a 2/4  de 10 a Sala Cabanyes


Un muntatge espectacular i actual de la sarsuela de sempre dirigit a tots els públics.
“Cançó d’amor i de Guerra” és una història d’amor impossible en una societat tradicional, en l’època d’arribada dels valors ideals de la revolució francesa: llibertat, igualtat i fraternitat.
La seva música ha esdevingut un clàssic per la seva qualitat i el seu llibret és un cant al Pirineu i a les terres de la Catalunya francesa: el Rosselló, la Cerdanya o el Vallespir. Un cant a la nació Catalana.
Una història que ha transcendit i roman present a l’imaginari col•lectiu Català, amb més vigència que mai. La història d’amor entre dos joves que es veu amenaçada pel fill del batlle en un poblet del Vallespir, en plena Revolució Francesa. Per sota de la relació d’amor dels protagonistes flueix una altra història d’amor, la de l’amor per la terra. Els personatges formen part de la terra, estan fets de la mateixa i, en són indissociables. I - interpretant la darrera part del títol de l’obra - és aquesta comunió home - natura que justifica la lluita per defensar-la. No es el que es veu ni al que s’hi diu, sinó precisament el contrari: allò que es respira, que s’intueix.
Amb una posada en escena espectacular com en els grans musicals, aquest sentiment es desprèn magistralment la música de l’obra, arriba subtilment a l’espectador i l’impregna.
Als que ja coneixeu l’obra (o només la música) us proposem tornar a gaudir-la i als qui encara no, tindreu una oportunitat única de descobrir-la.

Informació pràctica
Sala Cabanyes
La Riera, 110-120
Mataró

Cançó d’amor i de guerra
Música de Rafael Martínez i Valls
Llibret de Lluís Capdevila i Víctor Mora

Direcció : Toni Grané i Toni Doy
Direcció musical : Sara Pérez i Ruben Bes
Direcció en directe : José Martínez

Dies de representació
30 de març de 2014 a les 18.30 hores
5 d’abril de 2014 a les 21.30 hores
6 d’abril de 2014 a les 18.30 hores
12 d’abril de 2014 a les 21.30 hores
13 d’abril de 2014 a les 18.30 hores
26 d’abril de 2014 a les 21.30 hores
27 d’abril de 2014 a les 18.30 hores

Preus
Llotja i Platea 12 €
Amfiteatre 10 €
Consultar descomptes

Reserva de localitats
Els divendres de 18,00 a 21,00 hores al telèfon 618.77.30.13
Dissabtes i diumenges, en horari de taquilla, al telèfon 93.790.85.02

Horari de Taquilla
Divendres i dissabte de 8 a 9 del vespre, el cap de setmana de la representació i una hora abans de començar la representació

Cançó d’amor i de guerra és una sarsuela catalana en dos actes, que es va estrenar el 16 d’abril de 1926 al Teatre Nou de Barcelona i es va convertir en el primer gran èxit del compositor valencià Rafael Martínez i Valls. El text és de Lluís Capdevila i Víctor Mora.
Creada l’any 1926 en plena dictadura de Primo de Rivera, es titulà inicialment Els soldats de l’ideal, però la situació política féu que l’obra es prohibís abans de l’estrena. Sembla que aquest nom (la “ideal” era la revolució republicana francesa) no va agradar gens al governador civil, el general Milans del Bosch, i en una reunió presidida per ell mateix, els autors de la sarsuela van decidir de canviar-ne el nom pel que ara coneixem.
Després de la guerra civil va ser prohibida, però malgrat tot, va ser una de les obres de teatre en català que més aviat va aconseguir de poder-se representar.