dimarts, 15 d’abril del 2014

El Boet guanya un derbi trepidant

14 abril de 2014

L’equip taronja assalta el Palau Josep Mora i s’emporta la victòria per un ajustat 72-75

L’Auto Net & Oil Boet Mataró, tal com va fer a la primera volta, va guanyar el derbi  mataroní de Copa Catalunya 72-75 davant un combatiu Platges de Mataró. En un Palau Josep Mora que presentava una entrada que feia anys que no es veia, el Boet es va emportar el triomf en un matx trepidant i elèctric que no es va decidir fins als darrers segons.

Després d’un inici de partit força igualat, dos triples de Carles Canals van fer que el Boet acabés el primer quart cinc punts a dalt (14-19). En el segon quart el Platges amb dues cistelles consecutives de Paco Hernández es van col·locar a només un punt, però els visitants, a base de triples, van tornar a marxar en el marcador (21-30). Abans del descans els grocs havien escurçat diferències i van deixar les coses com estaven al final del primer període, amb el Boet guanyant de cinc (31-36).

Derbi bàsquet UE Mataró - Boet

El Boet posa la directa
A la represa el Boet va sortir molt més encertat de cara a cistella, arribant a tenir un màxim avantatge de 13 punts (31-44). A partir d’aquí, el tercer quart va ser un constant intercanvi de cistelles que va afavorir els de fora que van acabar el període amb un avantatge d’onze punts (43-54). En el darrer quart el conjunt entrenat per Jordi Ventura va incrementar la seva intensitat defensiva i amb cinc punts seguits del nord- americà Crawford es van acostar en el marcador.

Ariño i Crawford rescaten el Platges
Els locals, amb uns sensacionals Ariño i Crawford, van anar retallant diferències davant un Boet que resistia el setge dels de casa gràcies als triples de Llanos i al saber fer de Carles Canals. Quan faltaven tres minuts pel final, Ariño des de la línia de tir lliure va empatar el partit a 63. A la jugada següent Crawford va robar una pilota i va acabar la jugada amb una impressionant esmaixada que avançava al seu equip (65-63). Però el Boet ràpidament va contestar amb dues cistelles, una de Carceller i una altra de Marc Rubio i es va tornar a posar per davant 69-70 quan només restava un minut pel final.

Els tirs lliures van ser decisius
Ariño amb un dos més un avançava de nou els grocs 71-70, però immediatament Rubio amb un triple capgirava la situació (71-73). En els darrers segons els llançaments des de la línia de tir lliure van decantar la balança, mentre que Rubio va anotar els dos que va llançar, Crawford i Prats van errar dos tirs que haurien pogut canviar el desenllaç del matx. Al final victòria del Boet que va acabat ovacionat per el seu nombrós grup de seguidors que es va acostar fins a un Palau Josep Mora que ha viscut un derbi mataroní de primera categoria.

Després d’aquesta victòria l’Auto Net & Oil Boet Mataró s’ha assegurat la permanència a Copa Catalunya i continua amb opcions de jugar les fases d’ascens quan només resten tres jornades de lliga, mentre que el Platges, tot i la derrota, continua fora dels llocs de promoció de descens.

PLATGES MATARÓ - AUTO NET & OIL BOET 72-75

PLATGES: Rafa Prats (3), Naxo Ariño (21), David Romero (6), Ferran Tardío (7), Marc Coll (10) cinc inicial;  Paco Hernández (4), Jordi Serra, Sergi Ventura (7), Robert Crawfort (14).

BOET: Marc Hermoso (17), Marc Rubio (17), Carles Canals (15), Albert Llanos (5), Joan Carceller (10) cinc inicial; Quim Franch (3), Vaca (2), Joan Navarro (3), David Rodríguez (3)