diumenge, 22 de desembre del 2013

La Sala Cabanyes estrena aquest diumenge 22 la temporada de Pastorets




publicat per
20 de desembre de 2013

Els Pastorets de Mataró tornen aquest cap de setmana a l’escenari de la Sala Cabanyes. L’espectacle nadalenc per excel•lència que està dirigit per segon any consecutiu pel mataroní Ferran Camps i per Genís Mayola a la secció musical. Com des de fa poques temporades, els Pastorets s’estrenen el 22 de desembre en comptes del dia de Sant Esteve, com era tradicional. El director del muntatge, Ferran Camps, explica que l’any passat ja hi va introduir algunes novetats pròpies, com l’aparició de pluja en algunes escenes o un àngel volant. Dues novetats que es mantenen i es potencien aquest any i am més s’aposta per reforçar la interpretació dels personatges.

Els Pastorets són tal i com detalla el seu director una obra principalment musical. Camps recorda que no només són els actors principals els que interpreten i canten sinó que a més el muntatge disposa d’un cor a sobre l’escenari, format per homes, dones i nens que acompanya cada una de les peces musicals.

Cada any la Sala Cabanyes s’encarrega de restaurar algun dels decorats que apareixen a la representació de Nadal. Aquesta temporada 2013-2014 és el torn d’estrenar la renovació de l’escena de la foguera. Ferran Camps afirma que els decorats dels Pastorets tenen 100 anys d’història i que per tant es treballa al màxim per mantenir-los en el millor estat possible.

Previsiblement aquest serà el darrer any de Ferran Camps al capdavant de la direcció dels pastorets, recordem que es va fer responsable de l’espectacle la temporada 2012-2013.