dijous, 3 d’octubre del 2013

Mataró acull la XXIII trobada de grups de teatre amateur de Catalunya




publicat per
1 octubre de 2013
Cristina Salad

Unes 200 persones de 29 grups de teatre amateur de tot Catalunya es donaran cita el proper cap de setmana a Mataró, en el marc de la 23ena trobada de teatre amateur. Una trobada que pretén ser un punt de reunió lúdic de tots aquells que fan teatre sense ser professionals d’aquesta art escènica. La presidenta de la Coordinadora de Grups de Teatre Amateur del Maresme, Lluïsa Soriano, destaca que la intenció no és només fer teatre sinó que la trobada té un destacat caràcter lúdic per a què els actors, directors i aficionats puguin retrobar-se fora de les taules dels escenaris.
La trobada és itinerant i ha recorregut al llarg d’aquestes 23 edicions, diferents punts del país. En aquesta ocasió s’ha triat Mataró per la vinculació que la ciutat té amb el teatre i especialment, per la quantitat de grups amateurs que hi ha a la capital del Maresme. A més, es vol donar a conèixer el passat romà de la ciutat, per això es vincula la història i el teatre que aniran de la mà en totes les activitats organitzades.
D’altra banda, Josep Maria Porta, representant de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, ha destacat el bon moment pel que passa el teatre al país. Segons destaca, malgrat la situació econòmica i la falta d’ajuts, són els grups que porten anys treballant i ho continuen fent, el que el mantenen viu.
En el marc d’aquesta trobada amateur, s’ha programat l’obra “La Ratera” en la versió que ha fet Sala Cabanyes, dissabte a la tarda. Diumenge al matí, es farà una representació itinerant de l’”Auca del Plem” de Salvador Espriu, dirigida per Carles Maicas i una taula rodona sobre el pas de teatre amateur al professional. Participaran Joan Pera, Pep Plaza, Maria Rosa Serra i Toni Cabré.