diumenge, 29 de setembre del 2013

“Ventafocs” torna a la Sala Cabanyes en l’inici de la nova temporada




El teatre mataroní torna a aixecar el teló amb aquesta versió pròpia del popular conte infantil dirigida per Antoni Blanch

La història d’amor i les cançons de la “Ventafocs” tornen a partir del diumenge 29 a la Sala Cabanyes. Després de la gran acollida de públic durant els mesos de maig i juny, aquesta versió pròpia del popular conte infantil dóna el tret de sortida a la temporada 2013/2014 del teatre mataroní.

Tres mesos després d’abaixar el teló, els personatges tan entranyables com la jove imaginativa i romàntica, la fada potser massa exigent, el príncep enamorat i la madrastra i les germanastres que intentaran conquerir-ne el cor tornen a l’escenari de la Sala.

Text de Pere Anglas i música de Joan Vallcorba

Al capdavant d’un equip de més de 60 persones, Antoni Blanch dirigeix l’espectacle, que es podrà veure durant quatre funcions, fins al diumenge 13 d’octubre. Pere Anglas ha escrit el text de l’obra, ambientada als anys 20, i Joan Vallcorba n’ha compost la música. Durant les representacions, Georgina Blanch i Ignasi Gómez són els encarregats de dirigir els cants.
Les coreografies són creació de Carla Pérez, el disseny del vestuari l’ha fet Maria Àngels Mogas i l’escenografia va a càrrec de Jordi Ribas. Tot plegat fa de la “Ventafocs” un espectacle viu i enèrgic.
Dalt de l’escenari, un total de 30 personatges, entre actors i cos de ball, formen el repartiment de la “Ventafocs”. L’encapçalen Júlia Maymó i Marcos Francisco, en els papers de Ventafocs i el Príncep. D’altra banda, una trentena més de persones de l’equip tècnic treballen entre bambolines per fer possible el muntatge.
Per Blanch, la “Ventafocs” és una d’aquelles obres que s’han de portar a escena periòdicament. “De joves ens hi van portar els pares, una mica més grans hi vam anar sols, més tard hi hem portat els fills i potser ara els néts”, explica. Aquesta és la tercera vegada que Blanch dirigeix la “Ventafocs”. En les dues ocasions anteriors, la versió que es va representar va ser la de Josep Maria Folch i Torres.
Els qui vulguin adquirir entrades per a l’espectacle han de saber que, a partir d’aquesta temporada, la taquilla del teatre ja no obrirà els diumenges al migdia. Les localitats es podran continuar reservant les 24 hores del dia a través de la pàgina web de la Sala Cabanyes, per telèfon els divendres a la tarda i al mateix teatre els divendres i dissabtes de 8 a 9 del vespre i una hora abans de l’inici de les representacions.

Dies:    Diumenge, 29 de setembre de 2013, a dos quarts de set de la tarda (18:30h)
Diumenge, 6 d’octubre de 2013, a dos quarts de set de la tarda (18:30h)
Dissabte, 12 d’octubre de 2013, a dos quarts de set de la tarda (18:30h)
Diumenge, 13 d’octubre de 2013, a dos quarts de set de la tarda (18:30h)
Lloc:    Sala Cabanyes, La Riera 110-120
Preu:   12 euros (platea) / 10 euros (amfiteatre)

Informació i reserva de localitats:

Per telèfon:     618.77.30.13 (divendres, de 6 de la tarda a 9 del vespre)
A la taquilla del teatre:
Divendres i dissabtes, de 8 a 9 del vespre