divendres, 31 de maig del 2013

Mataró homenatja Espriu amb una lectura ininterrompuda dels seus textos




Entre les 10 del matí i les 11 de la nit, més de 170 persones llegiran fragments de la poesia, narrativa i teatre de l’escriptor de Sinera davant de l’Ajuntament

Més de 170 ciutadans llegiran aquest dissabte fragments de l’obra de Salvador Espriu en l’acte “Mataró llegeix Espriu” que se celebrarà durant tot el dia davant de l’Ajuntament. La poesia, la narrativa i el teatre de l’escriptor maresmenc seran el fil conductor d’una festa de les lletres que homenatjarà Espriu en el centenari del seu naixement.

Aquest dilluns, representants de la Comissió Espriu han presentat l’acte al carrer Salvador Espriu de la ciutat, un punt “tan desconegut per a molts com pot ser-ho l’obra d’aquest poeta”. Justament, l’objectiu de “Mataró llegeix Espriu” és portar al carrer l’obra d’Espriu per evitar que quedi oblidada a les prestatgeries. El president de la Sala Cabanyes, Toni Grané, ha dit que cal que “es perdi la por i l’excessiu  respecte a l’obra de Salvador Espriu”. Per aquest motiu, desenes de ciutadans s’han inscrit les darreres setmanes a aquesta activitat i se’ls ha assignat un text.

En aquesta lectura col·lectiva hi participaran persones de totes les edats, des d’estudiants de primària fins a jubilats. S’hi llegiran “Primera història d’Esther”, “El caminant i el mur”, “Teresa-que-baixava-les-escales”, “El meu poble i jo”, “La pell de brau” i la resta d’obres destacades d’Espriu. El president d’Òmnium Mataró i Maresme, Antoni Pous, ha explicat que es vol que sigui una activitat “oberta, popular, de difusió i festiva”.

L’acte és un dels molts que s’estan impulsant al llarg d’aquest any per reivindicar la figura del poeta. La comissió de l’Any Espriu a Mataró està formada per les principals entitats de la societat civil de la ciutat, entre les quals hi ha Òmnium Cultural, el Club d’Opinió Jaume Llavina, Foment Mataroní, Sala Cabanyes i Hotel Elèctric, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró.

Dia:      Dissabte, 1 de juny de 2013
Hora:   De deu del matí fins a les onze de la nit
Lloc:    Ajuntament de Mataró (La Riera, 48)