dissabte, 18 de maig del 2013

La Ventafocs se’n va de fires
Sala Cabanyes escull un clàssic dels contes infantils per portar-lo a escena com a clausura de la seva temporada teatral

publicat per
17 de maig de 2013        
per V. B.             
               
L’espectacle de Fires és, després dels Pastorets, el més important per a Sala Cabanyes. Serveix per cloure la seva temporada teatral, i sol ser una de les produccions més grans i amb més representacions de tot el curs. Aquest 2013 no serà cap excepció. La Sala ha escollit la Ventafocs, un clàssic dels contes infantils, que portaran a escena amb un equip de més de 60 persones sota la direcció d’Antoni Blanch. Es podrà veure fins a nou vegades des d’aquest cap de setmana.

L’argument i els personatges de l’obra són els conegut per tothom, per això és un clàssic. La noia protagonista, el príncep que se n’enamora, la madrastra i les germanes que els faran la vida impossible i la fada que buscarà una solució centren l’atenció del muntatge, ambientat als anys 20. Compartiran l’escenari un total de 30 personatges, entre actors i cos de ball. El repartiment està encapçalat per  Júlia Maymó i Marcos Francisco, en els papers de Ventafocs i el Príncep. L’equip tècnic que fa possible el muntatge està format per una trentena més de persones.

Antoni Blanch ha dirigit moltes obres a Sala Cabanyes, i aquesta és la tercera vegada que porta la Ventafocs a escena. Segons ell, es tracta d’una obra que cal fer periòdicament. “De joves ens hi van portar els pares, una mica més grans hi vam anar sols, més tard hi hem portat els fills i potser ara els néts”, assegura. Pere Anglas ha estat l’encarregat d’adaptar el conte i també d’escriure la lletra de les dinou cançons de què consta l’espectacle. En les dues anteriors edicions que es va representar a la Sala, es va adaptar la versió de Josep maria Folch i Torres. La música la composada Jaon Vallcorba i la direcció musical va a càrrec de Georgina Blanch i Ignasi Gómez. Les coreografies són creació de Carla Pérez, el disseny del vestuari l’ha fet Maria Àngels Mogas i l’escenografia va a càrrec de Jordi Ribas.

Es tracta de la segona vegada que el compositor Joan Vallcorba i l’autor del text Pere Anglas col·laboren en l’àmbit teatral. Ho van fer fa 10 anys al Teatre Lliure, amb l’espectacle ‘Com un núvol lleuger, en què Anglas recitava textos de Marià Manent acompanyat de la música de Vallcorba. Anglas recorda que “des d’aleshores, sempre havíem volgut fer un musical”. La dansa també pren un protagonisme molt important en el muntatge. La seva responsable, Carla Pérez, destaca la dificultat de combinar el ball dels actors amb el cant, el vestuari i els decorats, i que aconsegueixi “no trencar el ritme de la interpretació”.

Dissabte, dia 18. Estrena. També els dies 19, 20 i 26 de maig, i 1, 2, 8, 15 i 16 de juny. A 2/4 de 7 de la tarda, a Sala Cabanyes