dilluns, 27 de maig del 2013

El Platges de Mataró assoleix la permanència a Copa Catalunya

26 de maig de 2013
foto  R.Gallofré

Els mataronins guanyen el segon partit amb el Castellbisbal i superen el play-off de descens

El Platges de Mataró va aconseguir dissabte la permanència a la Copa Catalunya després de guanyar el segon partit del play-off de descens al Castellbisbal per 81-75, curiosament el mateix resultat que havia aconseguit en el primer partit de la sèrie a domicili. Els homes de Quique Spà eren conscients que no seria fàcil tombar el seu rival que es jugava la vida per no perdre la sèrie, i van sortir a per totes des del primer moment. D'aquesta manera els unionistes tanquen una temporada excessivament irregular en la que no van poder evitar els últims llocs de la classificació. En la promoció, els mataronins han estat molt sòlids i superiors al seu contrincant.

El matx va començar molt bé pels interessos dels unionistes, que van trobar cistella amb molta facilitat i van aconseguir ampliar diferències ben aviat amb els visitants. Això propiciava que en acabar el primer període els mataronins marxessin amb un 23-15 favorable que donaria la tranquil·litat necessària al Josep Mora. En el segon quart la tònica va seguir sent la mateixa, amb un treball molt fort en defensa i bones recuperacions en el rebot per sortir ràpid al contracop. L'equip era capaç de mantenir la diferència aconseguida en el primer període i al descans guanyaven per 40-33.

El Castellbisbal va tornar del descans amb la intenció de bombardejar la celebració a Mataró per la permanència, i va capgirar la situació a base de triples i una bona defensa en zona. Tal va ser la remuntada que es van posar per davant en el marcador, però Marc Forcada es va erigir en la figura clau. No va voler-se perdre el partit decisiu de la temporada malgrat estar tocat, i va fer dos triples consecutius en les seves primeres intervencions que van neutralitzar la remuntada visitant. 22-23 de parcial i situació salvada. En el darrer període els mataronins van saber gestionar perfectament els sis punts d'avantatge i van acabar emportant-se la victòria per 81-75.