divendres, 26 d’abril del 2013

L'antiga Caixa Laietana es transforma en Fundació Iluro




publicat per
23 abril de 2013

L'antiga Caixa Laietana s'ha reconvertit en fundació privada especial sota la denominació Fundació Iluro, ha informat aquest dimarts l'entitat, que va constituir aquest dilluns el nou patronat.
L'acord de transformació va tenir lloc divendres per la comissió gestora nomenada per la Generalitat per complir amb la normativa per a l'obra social de les caixes que es van desvincular de l'activitat financera.
La nova fundació, que pren el seu nom de la ciutat romana de Mataró --seu històrica de Caixa Laietana--, administrarà els fons per a obra social de l'anterior entitat, mantenint el focus en l'atenció social, la cultura i la ciència.
El nou patronat està presidit per Rafael Montserrat, i la vicepresidenta és Roser Salicrú, que estan acompanyats per sis vocals.
La Generalitat ha iniciat el novembre els tràmits per a aquesta transformació, i llavors Laietana confiava en la continuïtat de la seva obra social gràcies als recursos que genera el seu patrimoni, les seves reserves i les aportacions dels futurs mecenes que permeten les fundacions de caràcter especial.