dimecres, 10 d’abril del 2013

El Mataró torna a guanyar des de la defensa (57-49)

8 abril de 2013

Igual que en les últimes setmanes, l’actitud defensiva del Platges de Mataró va ser clau per derrotar el Femení Sant Adrià. Sense exhibir com ho van fer davant Cerdanyola o Reus Deportiu, la bona defensa del conjunt mataroní va impedir que el Sant Adrià tingués opcions de fer-se amb la victòria.

Imatge d’arxiu del passat Campionat de Catalunya júnior. Foto: Totmataró.cat
El Mataró rebia un Sant Adrià de qui es podia esperar una entrega i una motivació similar al que es va trobar a la primera volta. L’equip que més ha fet suar el Mataró en aquesta segona fase tenia ganes de tornar a demostrar que si va saber portar el partit a dues pròrrogues a l’anada, també era capaç de vèncer al Palau Josep Mora.
El matx començava amb un Mataró dominador, frenant el Sant Adrià, incòmode en el tir, i sense l’encert necessari. Tot i no tenir el millor dia en l’aspecte ofensiu, el Mataró controlava el partit i anava agafant els primers avantatges al voltant dels 5 punts. Per moments, l’enfrontament entre Mataró i Sant Adrià recordava al de la primera volta, per la igualtat, pels pocs marges entre un i altre equip, i per l’aparició de Cristina Pujol i els seus triples, que quan entraven distanciaven una mica més el Sant Adrià. La clau a la primera meitat va ser deixar el Sant Adrià en només 18 punts, però tot i així, també és bo no restar mèrits a les de Jordi Vizcaíno, ja que seguien completament dins el partit, cedint només 24 punts al millor atac de la Copa Catalunya.
Amb 24-18 començava un tercer quart en què el Mataró va sortir disposat a trencar el partit, i ho va aconseguir. De nou gràcies al treball defensiu, exemplificat en aquest quart amb moltes recuperacions de pilota, va permetre a les locals córrer, i això va fer que les diferències augmentessin de forma imparable. Un parcial de 10-0 per començar la segona part va deixar el Sant Adrià molt tocat, que en tot el segon quart només va poder anotar 7 punts, i veia com cada cop li resultava més difícil entrar-hi. Al darrer període, va ser quan el Sant Adrià va començar a desplegar tot el seu potencial, gràcies a la bona aportació de Vane Verbo i Helena Orts, que van ser les líders d’un gran període pel Sant Adrià, en què va anotar gairebé els mateixos punts que en els tres quarts anteriors. Tot i aquesta reacció d’orgull, el Mataró sempre va tenir el partit controlat i tot i l’ajustat 57-49 final, la victòria no va perillar pel conjunt de César Aneas.
Amb la victòria, el Mataró segueix lluitant pel liderat amb el Joventut Les Corts, que la setmana que ve visita precisament la pista del Sant Adrià. El Mataró jugarà davant el sempre complicat Draft Gramenet. El Femení Sant Adrià per la seva banda, encara manté opcions d’entrar a la Final a 4, que estarà molt disputada ja que fins a 6 equips aspiren a robar la quarta plaça al Depimés CB Igualada.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (57): L. Flores (9), B. Garcia (8), C. Pujol (11), N. Talavera (10), O. Ruano (12) – cinc inicial – M. Teixidó, A. Pujol (7). C. del Santo.
Snatt’s Femení Sant Adrià (49): À. Farré (1), V. Verbo (14), C. Baraut (11), M. Casanovas, C. Hurtado (3) – cinc inicial – H. López (2), L. Grau, Q. Coll (5), H. Orts (13), B. Armengol, M. Martín, M. Garrido.
Parcials: 13-8 / 11-10 (24-18) // 18-7 (42-25) / 15-24 (57-49)