El Mataró guanya l’assalt a Les Comes

22 abril de 2013
Laura Farreras
foto : El Platges de Mataró no va donar opció a l'Igualada. Foto: JRiberalern

Nova victòria indiscutible del Platges de Mataró (62-88). El tercer quart de les mataronines ha estat l’explosió que ha decidit el partit i ha acabat rendint al Club Bàsquet Igualada. Les claus de la victòria han estat els rebots ofensius, el ritme ascendent de joc i, sobretot, l’encert exterior amb un total de 13 triples de les visitants.

Comença el partit i amb menys de dos minuts els dos equips van aconseguir la primera cistella, Mataró a partir del joc llarg i pacient i l’ Igualada en curt. Les mataronines van sortir pressionant després de bàsquet i amb defensa individual al darrera, per altra banda CB Igualada va plantejar una defensa que pretenia destruir el joc interior de Olga Ruano amb dos contra uns. Així mateix, aquest pilar al darrera també feia mal a l’atac igualadí perdent moltes pilotes en les penetracions de fons. A partir del minut 5 del quart, Mataró es va posar les piles i amb rebots i pilotes interiors va començar a encaminar el seu joc. Afegint-hi un seguit de personals del club igualadí, aquest es va decantar cap a un atac ràpid, curt i precipitat que el va portar a més pèrdues i que va deixar avançar en el marcador al Platges de Mataró. En el primer parcial, les visitants van poder fer un progrés ascendent, vencent els impediments defensius i ofensius, mentre l’equip igualadí va anar de més a menys deixant el marcador en 14 a 22.
Dues faltes en atac dels pivots de Mataró i un parcial de 9 a 0 al minut 4 a favor del CBI va despertar les de casa i les va col·locar per davant. Va ser aleshores quan van entrar en joc les personals, posant el CBI amb bonus al minut  5. Ambdós equips van entrar en un duel a la línia de tres, però sobretot de saber moure pilota ràpidament i acabar amb penetracions. El partit es mantenia igualat amb un CB Igualada que provava molt triple, sense l’encert favorable, i un Mataró que trobava l’encert de tres i també amb penetracions, fet que  malgrat la igualtat inicial va fer que s’escapessin de 7 en el marcador a falta d’un minut. Acevedo de línia de tir lliure va retallar distàncies però dos triples seguits de Marta Jou van acabar d’augmentar la distància a 10 al meridià del partit (33-43).
Mataró sortí com havia acabat la primera part, endollat i amb molt encert fent un parcial de 9 a 2 que va obligar a Xavi Borràs a demanar un minut per les seves jugadores. El problema eren les baixades ràpides en contraatac sense fre i encert exterior. Mataró estava molt encertat de tres i un Igualada precipitat per recuperar la distància, que ja pujava a 20, buscava la rapidesa que no  li permetia encertar amb comoditat. La defensa va caure en no limitar que les jugadores exteriors fessin el tir amb facilitat. En particular el tir de la línia de tres de Laia Flores (5/8) i un total d’11 triples en l’equip de Mataró fins aquell moment. La situació va fer augmentar notablement la confiança a les jugadores visitants que no temien córrer al contraatac jugada rere jugada i que a més a més sabien controlar la defensa tancant tota pilota perillosa.
Amb el marcador 43 – 69, la dinàmica al principi  del darrer quart seguia sent la mateixa, amb menys de dos minuts Mataró va aconseguir un nou triple i arribava als contraatacs amb facilitat. El CB Igualada no aconseguia seguir el ritme del partit i es va quedar enrere intentant trobar un encert a cistella poc visible. En la majoria d’ocasions el tir exterior permetia un rebot llarg amb baixades fàcils per un Mataró  que a mig quart ja tenia una avantatge de més de 30 punts. A partir del minut 4 del darrer quart el CB Igualada va aconseguir parar aquest ritme frenant l’encert exterior mataroní i corrent més que l’anterior quart pujant l’anotació local i retallant totes les distàncies possibles empatant el parcial.
Malgrat aquest últim esforç el tercer quart va ser la clau per la victòria del Platges Mataró en una nova exhibició de superioritat, amb un total de 13 triples i amb un resultat final de 62-88.
Parcials: 14-22/19-21 (33-43) // 10-26 (43-69), 19-19 (62-88).
Depimés CB Igualada (62): A.C. Martinez (13), M. Pujol (7), N. Minguet (13), L. Icart (9), X. Freixas (4) – cinc inicial- M. Quintana (2), V. Júlvez (-), C. Carner (9), A. Acevedo (3), M. Torra (2).
Platges de Mataró (88): B. Garcia (9), C. Pujol (8), L. Flores (19), A. Pujol (22), O. Ruano (8) – cinc inicial- T. Gómez (2), C. Garcia (4), M. Teixidó (7), N. Talavera (3), C. Del Santo (-), M. Jou (6).