dilluns, 29 d’abril del 2013

El júnior del Platges de Mataró es proclama Campió de Catalunya




publicat per
www.capgros.com
28 abril de 2013
Salva Fernàndez

S’imposa amb claredat al Sant Adrià en la final femenina per 77-50 i sumen el cinquè triomf consecutiu a nivell català, setè en els últims nou anys
               
El júnior femení del Platges de Mataró s’ha proclamat aquest cap de setmana com a nou Campió de Catalunya després d’imposar-se en la gran final al Femení Sant Adrià per un contundent 77-50. L’equip dirigit per César Aneas ha fet una final espectacular en la que no ha donat opció a un rival que estava fent una final a quatre de gran nivell. Ari Pujol ha estat nombrada millor jugadora després de fer 33 de valoració amb 17 punts, 12 rebots i 5 assistències. Les unionistes jugaran el Campionat d’Espanya entre el 12 i 18 de maig on seran cap de sèrie i un dels equips a tenir en compte junt amb el quasi sempre favorit Gran Canarias entre d’altres.

Les mataronines s’enfrontaven a L’Hospitalet en les semifinals, en un matx que seria igualat en els primers minuts però que començaria a decantar-se per les unionistes amb el primer parcial: 21-10. Les de César Aneas pujarien les revolucions del matx i ampliarien diferències fins a guanyar de 24 punts a la mitja part. Ari Pujol estava estel•lar, i acabaria amb 19 punts el matx. El partit va mantenir el mateix camí en la segona part i això va acabar amb el Platges de Mataró per 75-35.

En la gran final davant un Sant Adrià llençat que havia destrossat al Segle XXI a l’altra semifinal, el Platges de Mataró ha jugat un dels millors partits que se li recorden en paraules del seu entrenador, César Aneas. “Ha estat el millor partit de la temporada, no els hem donat opcions”, explicava el tècnic, que només té elogis per les seves jugadores: “Hem arribat a deixar en menys de 30 punts en el quart període un equip que en feia 70 punts de mitjana”. L’equip havia fet un gran primer període (26-12) que va tenir continuïtat en el tercer quart, on van assecar completament a les adrianenques en un altre parcial espectacular de 20-8. El tercer quart acabava amb un 54-28 que parlava per sí sol. Exhibició de les unionistes, on a banda d’Ari Pujol també ha destacat Laia Flores amb 15 punts o Cristina Pujol amb 18. En una final a quatre, recorda Aneas, en la que han jugat “cinc cadets, tres d’elles de primer any”.

És la cinquena victòria consecutiva del Platges de Mataró en el Campionat de Catalunya júnior, rei absolut d’aquesta categoria des de la temporada 2008-2009. A més, aquesta generació de jugadores també ha guanyat cinc campionats de Catalunya consecutius des que guanyessin el primer en categoria infantil. Aneas, per la seva banda, porta set campionats en cinc anys comptant els diferents equips que dirigeix a l’entitat. Aquest vespre l’equip sènior –amb moltes júniors en plantilla- tenen partit amb el Lima Horta. Un matx (19.30h, Josep Mora) on les sèniors hauran de fer un pas endavant tenint en compte el desgast físic de les júniors aquest cap de setmana.