dilluns, 18 de març del 2013

SALA CABANYEROS PEL MÓN : PEP PLAZA




POSADA DE LLARG AL CLUB CAPITOL DESPRÉS DE 20 ANYS DE CARRERA
Pep Plaza 'Guardiola' llueix fons d'armari

L'humorista desplega el seu gran catàleg d'imitacions a 'I ara què?'

publicat per
15 de març de 2013
Mònica Tudela
Foto : C. Montañés

Explica Pep Plaza que el dia que Pep Guardiola va anunciar que marxava del Barça va rebre més trucades que el mateix entrenador. Ell mateix, recorda, va parar el cotxe quan estava en una gran superfície comercial per escoltar l'històric «m'he buidat» del mite culer. «I ara què», li deien tots els amics al gran imitador de Guardiola a Crackòvia. Doncs ara, mesos després de l'adéu de l'entrenador, un grans èxits al Club Capitol de l'humorista de Mataró sota aquest títol, I ara què?. Després de 20 anys de carrera, Plaza s'ha decidit a agafar el seu lloc, a partir d'aquesta nit i de divendres a diumenge, al temple dels monòlegs.

D'experiència no n'hi falta: bolos de festa major per tot Catalunya, set anys de ràdio amb Toni Clapés i la triomfal aventura televisiva a

TV-3 a Polònia i Crackòvia. Acompanyat del pianista Miquel Tejada, Plaza no només passarà revista al seu catàleg amb més de 60 imitacions («mai les he comptat», comenta) sinó que les amanirà amb anècdotes personals i professionals. La presència de Tejada, amb qui es va trobar per primera vegada en una gala solidària del Pare Manel, dóna una idea de la importància de la música a I ara què?. «Sempre m'ha agradat cantar», afirma, una cosa que es fa molt evident quan es converteix en Tomeu Penya, Serrat, Llach o Sabina.

HOMENATGE A EUGENIO
Per a Plaza, imitar és vocacional. Per això li farà al seu espectacle un petit homenatge al mític Eugenio, «perquè ja l'imitava a l'escola i és estrany l'imitador que no ho faci».

«Quan escoltes una veu ja penses en si és imitable. Però a vegades et costa més, necessites un to, com em va passar amb Xavi

Valls [periodista d'esports de TV-3] o amb Albert Om», respon el còmic a la pregunta de quan atrapa un personatge. Si ha de parlar de dos reptes complicats, apunta els noms de Matías Prats i Boris Izaguirre. I Quim Monzó per una altra qüestió, en aquest cas per com podia encaixar-ho algú com l'escriptor pels seus tics. «No hi va haver cap problema. I és que sempre intento tenir el màxim respecte. Que t'imitin és un honor, encara que també s'ha d'entendre que és una caricatura».

Aquest honor li ha arribat a petició, com en el cas de l'expresident del Barça Joan Gaspart o del periodista esportiu Lluís Canut. «Fa dos anys vaig coincidir amb Gaspart en un pont aeri i em va dir: '¿Què passa que no surto a Crackòvia?'».

El prestatge Polítics ocupa una bona part del seu fons d'armari. «Pujol és com Mas però en gran; i Homs parla igual que el president. Zapatero està entre el ninot de Netol i Mr. Bean».