dimecres, 20 de febrer del 2013

L’alegria i vitalitat d’Anna Frank arriben a l’escenari de la Sala Cabanyes




L’entitat mataronina estrena el 23 de febrer la versió teatral del dietari més famós de la història en un muntatge en què participen més de 60 persones

Una història plena de vida i d’esperança enmig d’una Europa que cau a trossos en plena Segona Guerra Mundial. La Sala Cabanyes estrena aquest proper dissabte 23 de febrer “El Diari d’Anna Frank”, l’adaptació teatral dels escrits que Annelies Marie Frank escriu entre 1942 i 1944.

La història comença quan Anna Frank (Mireia Lorente) arriba juntament amb els seus pares, Otto (Genís Mayola) i Edith (Imma Gironès), i la seva germana Margot (Anna Capdaigua) a un amagatall de la ciutat d’Amsterdam esquivant els nazis. Per tal de reproduir l’ambient en què vivia la família Frank, l’escenari del teatre mataroní s’ha transformat en les golfes on s’instal·len, amb una escenografia que transmet la sensació de claustrofòbia amb què conviuen els personatges.

Al diari que li regala el seu pare, Anna hi explica allò que viu, sent o pensa i descriu la vida quotidiana de totes les persones que conviuen amb ella: el matrimoni Van Daan (Jaume Pagès i Marga Selva) i el seu fill Peter (Ferran Galán), el dentista Jan Dussel (Xavier Giribés / Agustí Galán). Mentre viuen amagats, les famílies Frank i Van Daan reben l’ajuda de Miep Gies (Mireia del Castillo) i Victor Kraler (Antoni Grau), el seu únic contacte amb el món exterior.

La direcció escènica del muntatge va a càrrec de Joan Peran, que a la Sala Cabanyes ha dirigit obres com “Un violinista a la teulada”, “Els Pirates”, “La comèdia dels errors” o “Nit de Sant Joan”. Peran és al capdavant d’un equip d’una seixantena de persones que fan possible l’espectacle.

La versió teatral d’”El Diari d’Anna Frank” la van escriure Frances Goodrich i Albert Hackkett. Amb aquest text, estrenat el 1955 a Nova York, van guanyar el premi Tony a la millor adaptació teatral i el premi Pulitzer de teatre. De l’obra se’n faran sis representacions, dissabtes i diumenges, i abaixarà el teló el diumenge 10 de març.

Dies:
Dissabte, 23 de febrer, a les 21:30
Diumenge, 24 de febrer, a les 18:30
Dissabte, 2 de març, a les 21:30
Diumenge, 3 de març, a les 18:30
Dissabte, 2 de març, a les 21:30
Diumenge, 3 de març, a les 18:30

Preu:   11 euros (platea) i 9 euros (amfiteatre)
Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (els divendres, de 6 de la tarda a 9 del vespre) i a través de l’adreça electrònica entrades.salacabanyes.cat