dimecres, 23 de gener del 2013

Un Mataró intractable atropella el Cerdanyola

19 de gener de 2013
Roger Cornet

Les mataronines passen per sobre del CBF Cerdanyola amb una exhibició incontestable (76-42). La intensitat, la concentració i el talent del Platges de Mataró fa pujar els colors a les vallesanes, que mai han demostrat el nivell per competir el partit amb les locals.

El Platges de Mataró no va tenir rival en el CBF Cerdanyola.

Des que abans de Nadal alçaven el títol de la Copa Federació, les noies del Platges de Mataró semblen haver trobat el seu millor joc, tant en defensa com en atac. La setmana passada li tocava a l’Olesa rebre un seriós correctiu, i en aquesta ocasió ha estat el tercer classificat del grup, el CBF Cerdanyola, qui rebut la pallissa de les del Maresme.
Tot i que al principi li ha costat una mica escapar-se, el Mataró s’ha posat per davant per controlar amb solvència el primer quart davant un Cerdanyola molt desencertat. Les vallesanes no trobaven la manera de trencar la bona defensa de les locals, però també sabien aturar les virtuts ofensives de les grogues per mantenir-se relativament a prop. Natalia Tatché –la millor de les visitants–, i Olga Ruano –clau amb 18 punts i 8 rebots– feien un pols des dels 6,25, i dos triples d’elles dues tancaven el primer quart amb un clar 17-7. L’atac de les verd-i-blanques no va ser gens fluid durant tot el partit, però en especial a la primera part, ja que mai van moure la bola amb suficient encert ni criteri per crear desequilibri a un Mataró molt ben plantat i molt intens en la defensa i en la recuperació de pilotes. Les de César Aneas van començar a marcar distàncies amb uns instants d’inspiració de Cristina Pujol, que amb dos triples i una assistència espectacular per darrera l’esquena per Laia Flores posava els fonaments al que ja apuntava a triomf còmode del seu equip. El Cerdanyola, en una molt mala primera part, no va anotar més que 13 punts, i va marxar al descans amb un desavantatge molt difícil de remuntar (29-13).
El Mataró no en tenia prou amb els 16 punts amb què enfilava el camí dels vestidors, i en el tercer quart va oferir els seus millors minuts, catapultant-se amb un joc elèctric, intel·ligent i intens, que deixava sense cap mena d’argument el Cerdanyola, tot i que en només 10 minuts anotaria més punts que en tota la primera meitat (16). Ruano no trobava oposició prop del cèrcol, Carolina del Santo donava solidesa amb punts i rebots (7+10), Blanca Garcia afegia al seu bon partit des de la direcció dos triples gairebé seguits per posar el +25 (45-20), i la voracitat de les locals les portava a agafar molts rebots ofensius per seguir incrementant el seu marge. Les vallesanes mai van igualar el llistó que va posar el rival, sobretot en defensa, ja que no van tancar gens bé el rebot i ho van pagar molt car (16 rebots ofensius, 42 en total, de les mataronines; per 25 en total del Cerdanyola); i la seva indecisió en atac les va acabar de crucificar. A mida que passaven els minuts i la diferencia no parava d’augmentar es va veure un Cerdanyola tocat en l’orgull però impotent davant el desplegament del seu rival, i tot i que Marta Rosanas anotava 5 punts seguits, les d’Aneas feien la ferida cada cop més gran lluint-se amb uns contra uns d’Ari Pujol i tancant el tercer quart amb 27 punts d’avantatge (56-29).
L’últim quart va ser un mer tràmit que no va fer més que accentuar les dinàmiques d’unes i altres, la creixent de les del Maresme i la decreixent de les verd-i-blanques. Laia Flores va posar la nota de color al darrer període amb accions de gran qualitat, i els rebots ofensius i les recuperacions de les locals seguien sent la lacra per un Cerdanyola completament anul·lat, que va jugar a un nivell molt per sota de l’habitual. S’arribava al final del partit amb un escandalós 76-42 (+34), una diferència abismal que es va veure reflectida sobre la pista i en l’estadística, ja que el Mataró va col·locar 6 jugadores per sobre els 13 de valoració: Blanca Garcia (17), Laia Flores (14), Ari Pujol (13), Núria Talavera (16), Olga Ruano (16) i Carolina del Santo (17), unes xifres que no va assolir cap jugadora cerdanyolenca.
Fitxa del partit:
PLATGES DE MATARÓ (76): B. Garcia (10), C. Garcia (2), A. Pujol (9), N. Talavera (9), O. Ruano (18) –cinc inicial–, T. Gómez, M. Teixidó, C. Pujol (6), L. Flores (15), C. Del Santo (7), M. Jou.
CBF CERDANYOLA C&N (42): N. Jiménez (2), M. Rosanas (9), A. Ballare (4), M. Cuní (2), N. Tatché (13) –cinc inicial–, M. Marcó, P. Eñeso (2), E. Negrebetska, A. Bonet (4), L. Del Moral (6).
PARCIALS: 17-7 / 12-6 (29-13) // 27-16 (56-29) / 20-13 (76-42).