dijous, 10 de gener del 2013

Toni Grané director artístic de la cavalcada de reis fa balanç




‘Tothom s’ha de posar al servei de la Cavalcada perquè sigui un acte únic’

El nou director artístic de la Cavalcada, Toni Grané, fa una valoració positiva de la seva estrena i dels canvis introduïts, però veu coses a millorar

publicat per
www.capgros.com
10 de gener de 2013
per V. B.
foto Gabriel Romero    

El principal objectiu del nou director artístic de la Cavalcada dels Reis d’Orient, Toni Grané, és que aquesta gran cercavila tingui un sentit unitari, un relat propi que reuneixi tots els agents i entitats que hi participen. Tot i que Grané fa una valoració positiva de la seva estrena al capdavant de la Cavalcada celebrada el passat dissabte, i dels primers canvis que hi ha introduït, considera que queda força feina per fer. “Hem d’aconseguir que tothom es posi al servei de la Cavalcada perquè sigui un acte únic” assegura. Es refereix directament al “sector zero”, la comitiva prèvia a la Cavalcada “oficial” on hi participen aquelles entitats que no s’han integrat encara en aquest discurs unitari promogut pel nou director artístic. “És l’Ajuntament qui ho ha de decidir, però cal eliminar aquest sector i integrar tots els participants en un sol acte, s’ha d’unificar”, reitera Grané.

Més enllà d’això, Grané explica ha recollit impressions positives de la gent respecte als canvis introduïts a la Cavalcada. “La llista de coses a millorar és llarga, però no preteníem assolir resultats definitius sinó començar a sembrar”, constata el director artístic, per recordar que el seu és un projecte de més anys. El més vistós va ser la nova carrossa, que va cridar l’atenció dels més petits, i el nou sector “Anem a dormir” a l’entorn de la carrossa de l’Oca. “Hem endreçat la Cavalcada, i també l’hem fet jugar una mica”, ha resolt Grané. El que més el satisfà és la sensació d’haver “aconseguit que tothom es bolqui en el projecte”. “Hem detectat que hi ha moltes ganes de fer coses, i tal i com estem ara, la suma de tots és imprescindible”, apunta Grané, que considera que “la direcció artística no és més que això, posar d’acord tothom que vulgui participar sota uns mateixos criteris”.

De cara a l’any vinent, el repte principal serà integrar totes les entitats sota aquest relat únic i sentit unitari. Per aconseguir-ho, Grané troba imprescindible que es treballi amb més temps que en aquesta primera edició. “De la propera Cavalcada n’hauríem de començar a parlar a la primavera”, reclama.