diumenge, 2 de desembre del 2012

Platges de Mataró i Joventut Les Corts es juguen el liderat




PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA PER ORIOL BORRAS EL 01/12/2012 www.esportfemeni.com

Una de les capitals catalanes del bàsquet acollirà aquest diumenge un dels millors partits que la Copa Catalunya pot veure. La Unió Esportiva Mataró i el Joventut Les Corts s’enfronten en la lluita per ocupar el liderat del grup 2.

No és un partit qualsevol el que jugaran aquest diumenge a les 18:30h a La Gàbia els dos colíders del grup 2. Amb només una derrota al seu caseller, i fins a deu victòries, està clar que tots dos equips saben que es tracta d’un triomf molt important en cas d’aconseguir-lo. Així ho creuen els entrenadors dels dos conjunts: el del Joventut Les Corts, Josep Miquel Bossacoma assegura que “no cal ni mentalitzar a les jugadores per un partit com aquest perquè ja vénen molt motivades i l’afrontem amb molta il·lusió”. Per la seva part, César Aneas, capità de la nau mataronina, no amaga que “el partit arriba en un bon moment de l’equip, amb una gran dinàmica d’entrenaments i de partits” i coincideix amb el seu rival aquest diumenge en què “no cal treballar tant l’aspecte de la motivació, ja que en aquest tipus de partits, la jugadora gaudeix i posa el 100% de motivació i implicació per ella mateixa”.
César Aneas: “Aquest és el tipus de partit en què la jugadora gaudeix i posa el 100% de motivació i implicació per ella mateixa”
El partit d’anada marca en bona part l’evolució del grup 2, però tots dos tècnics defugen tenir-lo com a referència pel que pugui passar diumenge a la capital del Maresme. Aquell 21 d’octubre, tots dos equips venien de jugar el dia anterior per l’aplaçament en el seu dia del Joventut Les Corts – Mataró, i el desgast va ser un acompanyant inevitable en tots dos equips. Aneas creu que el partit arriba en un “escenari similar”, però que en el duel a Les Corts “nosaltres veníem d’un partit duríssim a Cerdanyola, tant físicament com mental i ens va desgastar per jugar al 100% un partit contra un equip de la magnitud del Joventut Les Corts”. L’entrenador del Mataró afegeix que “el Les Corts va ser clar mereixedor de la victòria, però crec que nosaltres no vam mostrar tot el nostre potencial i esperem poder fer-ho a la nostra pista ajudats per la nostra afició”. D’altra banda, Bossacoma també creu que “serà un partit molt diferent al de l’anada pel fet que llavors van jugar un partit el dia abans. Cada partit és diferent i crec que aquest no tindrà molt a veure, però esperem que sigui similar ja que el vam guanyar nosaltres”. El tècnic del Les Corts respecta i tem un Mataró, que “és un dels rivals més durs de la competició, que sortirà a guanyar desde el salt inicial i on nosaltres hem d’estar preparades per afrontar totes les dificultats que sorgiran segur durant el partit”.
Josep Miquel Bossacoma: “Serà un partit diferent al de l’anada. El Mataró és un dels rivals més durs de la competició i hem d’estar preparades per afrontar totes les dificultats”.
La fiabilitat que han mostrat els dos conjunts pot fer pensar que qui s’emporti la victòria tindrà molt camí fet en el liderat del grup 2, però tots dos entrenadors coincideixen en aquest punt en què encara queda molta primera fase. Bossacoma pensa que al grup “hi ha altres rivals molt perillosos i de totes maneres ser líders no importa excessivament ja que el que compta són les victòries i derrotes acumulades per a la segona fase”. Aneas en canvi no nega que “una victòria seria molt important, però no decisiva. Encara haurem de jugar contra Cerdanyola, Cornellà o Torelló i si algun dels dos equips creu que amb aquest triomf ja ho té tot fet, comet el primer error per quedar campiones de grup. Hi ha molta qualitat en molts equips de Copa Catalunya per invertir la situació i que siguin altres equips els que ocupin el liderat que ara tenim Joventut Les Corts i Mataró”.