diumenge, 23 de desembre del 2012

La Copa Federació, traca final de l’any 2012 de Copa Catalunya



publicat per
http://www.esportfemeni.com
22 de desembre de 2012

Quatre grans equips es juguen una Copa Federació (22 i 23 de desembre) que es presenta molt atractiva i com a colofó final del 2012. Joventut Les Corts, que repeteix participació, i el jove Femení Sant Adrià obriran el foc amb la primera semifinal, i l’amfitrió SR Lima-Horta se les veurà més tard amb el Platges de Mataró.

Seria agosarat dir que aquest cap de setmana es donen cita al Poliesportiu Safa-Horta les millors jugadores de la Copa Catalunya, tenint en compte la gran quantitat de jugadores de nivell amb la que aquesta categoria compta. Però del que no hi ha dubte, és que les que hi seran són jugadores de sobradíssima qualitat. Internacionals en categories de formació a tots els equips, absolutes, i jugadores amb experiència a Lliga Femenina i sobretot a Lliga Femenina 2, fan que la qualitat de les quatre plantilles sigui immensa i es pugui veure un gran espectacle aquest cap de setmana.

SEMIFINALS (dissabte 22 de desembre)
18:45h B) Joventut Les Corts – Femení Sant Adrià
El Joventut Les Corts és l’únic equip que repeteix respecte la Copa Federació de la temporada passada, demostrant que en els últims dos anys ha estat un equip que regularment ha estat entre els millors de la categoria –3r classificat Copa Federació 2012, sots-campió de Copa Catalunya 2012 i campió de la fase d’ascens a LF2 2012–. Pels resultats de la primera fase, en què només ha perdut un partit, les de Josep Miquel Bossacoma parteixen com a favorites en el duel de semifinals contra el Femení Sant Adrià, i al mateix temps són unes de les aspirants més clares a guanyar la Copa Federació. Però l’enfrontament amb les adrianenques no serà fàcil per elles, ja que les de Jordi Vizcaíno són un equip que ha anat de menys a més fruit dels canvis a la plantilla, però amb un grup molt jove i de gran qualitat serà un rival incòmode i perillós per a tothom, i no seria descabellat pensar que poguessin sortir victorioses de la semifinal. El Les Corts és un equip perillós en totes les línies, capaç de jugar a gran intensitat i amb elevada capacitat de lluita i sacrifici, però les liles rendeixen a gran nivell amb un joc interior de molta qualitat i la seva línia exterior complementa molt bé el treball protagonista de les pivots. A unes i altres els agrada jugar amb molt de ritme, i tot fa pensar que es veurà una gran semifinal amb alternatives a un i altre costat.
20:30h A) SR Lima-Horta – Platges de Mataró
Un altre xoc de grans el de la segona semifinal entre les amfitriones i el Mataró. El Lima-Horta arriba a la Copa Federació després de perdre el primer partit de la temporada després de 12 victòries consecutives i demostrant ser el dominador absolut del grup 1. Les d’Isaac Fernández compten amb la millor línia exterior de la categoria i amenaçaran el Mataró amb un joc obert i amb velocitat des de fora per trencar un rival dominador a la pintura gràcies sobretot a Olga Ruano. Les de César Aneas presenten una plantilla compensada, tant en l’esmentada línia interior, com en l’exterior, personificada en la joventut de les noies de la casa. En aquest sentit, l’experiència és un punt a favor pel Lima-Horta, que el Mataró intentarà contrarrestrar amb la seva joventut i la qualitat dels fitxatges contrastats d’aquesta temporada. El precedent entre els dos equips més immediats ve de la pretemporada, per la qual cosa de poc serviria assumir-lo com a referent. Sigui com sigui, el Mataró es va imposar al Lima per 58-53. D’entrada, es presenta una semifinal més oberta i de pronòstic incert que la primera, i en la que per tant, el desgast de la mateixa pot jugar un paper important de cara a afrontar la final.
FINAL (diumenge 23 de desembre)
19:00h C) Guanyador A – Guanyador B
Poliesportiu Safa Horta
(c/ Torrent del Carmel, 1 – Barcelona)