divendres, 21 de desembre del 2012

Els Pastorets de Sala Cabanyes avancen la seva estrena




L'obra emblemàtica del Nadal mataroní aixeca el teló aquest dissabte

publicat per
per V. B.             
21 de desembre de 2012
               
Els Pastorets de Sala Cabanyes trenquen amb la tradició d'aixecar el teló per Sant Esteve i estrenen aquest dissabte, dia 22. Aquesta no és, però, l'única novetat. L'obra emblemàtica del Nadal mataroní compta amb un nou director, Ferran Camps,  de tan sols 32 anys, que s’ha rodejat d’un equip molt jove per tirar endavant l’obra més emblemàtica de Sala Cabanyes. Sota la seva direcció, s’han renovat coreografies, peces musicals i un text força revisat, i s’han introduit sorprenents innovacions tècniques.

 “He volgut rodejar-me d’un equip molt jove, de menors de 30 anys”, explica Camps. El director tècnic i els responsables de maquillatge i de vestuari són nous i compleixen amb aquest perfil. També s’estrena Heidi Consegal com a autora de les coreografies. Consegal no pertany a l’entitat, però ja va col·laborar amb Sala Cabanyes fent les coreografies del Mikado, que va ser tot un èxit. “Els balls estan molt renovats, sobretot en el pròleg, on he volgut introduir canvis”, va explicar Camps. Nimfes, bruixes follets i dimonis destacaran amb una coreografia nova.

Una de les principals novetats és l’estrena d’una peça musical a l’escena de “Casa de Maria”. Es tracta d’un tema nou composat per Genís Mayola, que repeteix en la direcció musical d’Els Pastorets. La sala aposta per mantenir la formació de 17 músics, malgrat els costos que això suposa. “És el conjunt que ha sonat millor dels que hem tingut”, va explicar el seu president, Toni Grané. L’orquestra interpreta un total de 52 peces musicals, de les quals 21 són cantades. Malgrat que el context empeny a retallar d’on es pugui, en l’àmbit pressupostari l’obra manté les xifres de l’any passat. “L’any de canvi de director requereix despeses, ja que s’introdueixen modificacions a l’obra”, va afegir Grané. Els espectadors d’enguany podran gaudir de diferents sorpreses en l’àmbit tècnic. La més espectacular serà l’efecte de pluja a l’escena “La lluita entre el Bé i el Mal”. El director també va explicar que hi haurà un “àngel volador.” Serà a l’escena de “Casa de Maria”, on l’Arcàngel Gabriel s’apareixerà a la Mare de Déu com si volés. En aquesta mateixa escena, s’ha recuperat el tradicional conjunt d’espelmes.