dijous, 13 de desembre del 2012

El Preinfantil Masculí al VIII Torneig Vila de Parets




Durant aquest pont s’ha disputat el tradicional torneig Vila de Parets que reuneix els millors equips de la categoría preinfantil tant masculina com femenina. El torneig va començar dijous 6 i va acabar dissabte 8 al migdia. Aquest torneig és un referent en la categoria preinfantil i va succeir el reconegut torneig Escobàsquet que aplegava els millors equips de la categoria tant a nivell nacional com internacional.

El torneig, enguany, va tenir dos representants maresmencs com el CB Cabrera i la UEM. El torneig consta d’una lligueta inicial que divideix els equips en grups de 4 equips per establir les posicions pels encreuaments. Un cop finalitzada aquesta primera lligueta es comencen a produir els encreuaments per tal de clarificar les posicions finals de cada equip.

Pel que fa al preinfantil, va ser enquadrat en el grup B amb el CB Hospitalet, CB Mollet i Sant Celoni. El Primer partit davant el CB Hospitalet va ser molt dur donada la calitat de l’equip del Llobregat que va mostrar tota la seva potencia i gran intenssitat per deixar un marcador de 24-80 que reflexa la seva superioritat. Val a dir que l’equip de l’Hospitalet és físicament molt superior al nostre. Després va arribar el torn del CB Mollet, el partit no va ser gens bo per als interessos del nostre equip i es va acabar amb un resultat massa abultat (28-61). Després de dos partits en que el jugadors grocs no van estar gens be va arribar l’ultim partit del dia davant el Sant Celoni. En aquest partit es va millorar tant l’actitud com la intenssitat i va portar a veure un partit en que es va competir fins el final i on es va veure una altra cara a l’equip. Més concentració i millor actitud que va portar el partit a decidir-se en l’últim momento pels interessos del Sant Celoni per 41-46. Així finalitzava aquesta primera jornada del torneig.

L’endemà, divendres 7 de desembre, es jugava el primer encreuament a les 12:00 h i això donava un cert temps de recuperació per als nostres jugadors. El partit es presentava molt dur, ja que ens enforntavem al Mutilbasket de Navarra. Un equip molt gran fisicament i que havia competit amb tots els equips del seu grup, inclòs el Jac Sants que després seria el campió del torneig. Els nois del preinfantil van arribar amb energies renovades i el partit va ser espectacular degut a dues raons, la primera va ser el canvi de mentalitat dels jugadors i la segona la intenssitat i agressivitat amb que van encarar el partit. El desaventatge físic era clarament visible però això no va ser un problema per veure un gran partit de bàsquet en que els grocs no van donar cap pilota per perduda i van lluitar fins a l’ultim segon. El resultat va ser anecdòtic després de veure la força, les ganes i la gran intessitat que van posar a la pista els jugadors de la UEM. Finalment un 53-36 que no reflexa la igualtat que es

va veure a la pista. Un cop finalitzat el partit i confirmat un canvi d’actitudespectacular tocava enfrontar-se a l’altre equip del Maresme, el CB Cabrera. Aquests dos equips ja son coneguts de la fase regular de la lliga ja que estàn enquadrats en el mateix grup. El partit va ser pel nostre equip i va confirmar el canvi de mentalitat vist en el partit davant els navarresos del Mutilbasket i això els va portar a acabar el partit amb un resultat de 52-36.

Dissabte 8 de desembre va començar, de nou amb partit, aquest cop davant els nois del Sant Gervasi de Mollet. Aquest és un equip que la temporada anterior havia jugat les fases finals a Mini i es preveia un partit molt intens i complicat. Era el moment de confirmar el canvi de mentalitat que els nostres jugadors havien fet el dia anterior. No vam trigar a veure que, realment, la primera jornada havia servit per veure quina era la mentalitat, el ritme, la intessitat i la concentració que s’havia de posar sobre la pista per poder competir amb tothom. L’equip va fer un gran esforç per tal de tancar el torneig de la millor manera i, sense cap mena de dubte, ho va aconseguir. El partit es va tancar amb un 60-36 que donava un altre aire a un equip que va anar de menys a més en un torneig que no permet la mínima distracció.

Un cop acabada la participació en el torneig només quedava per veure la final del torneig que enfrontava el Jac Sants amb el CB Cornellà. L’equip del Jac Sants havia mostrat durant tot el torneig la seva superioritat i domini del joc, bona tècnica individual, bona lectura del joc i gran defensa. El CB Cornellà no anava molt lluny en la seva posta en escena, molt intensos en totes les seves accions però, potser, més 1×1 que els del Jac, que juguen molt més en equip. El partit es presentava igualat i va ser així durant tota la final. El que es va poder veure damunt de la pista va ser espectacular. Una intenssitat, velocitat i qualitat en el joc que donava gust de veure. Al final el partit s’el va endur el Jac Sants amb un molt bon joc per un ajustat 40-45.

Val a dir que s’ha pogut veure el millor del bàsquet de la categoria i només han faltat a la cita el dos “grans” Joventut de Badalona i Regal Barça.

Finalment, indicar que aquest torneig ha estat, pels jugadors del preinfantil, una gran experiència, però per sobre de tot ha servit per adonar-se de quina manera s’ha de treballar per poder competir amb qualsevol equip. El cos tècnic de l’equip ha valorat aquest torneig com una gran oportunitat per fer una feina que no es pot fer només amb entrenaments a la pista. En competició s’arriba molt més fácil al jugador per tal de corregir defectes, ja que jugues partits molt seguit i no s’obliden dels detalls corregits.

Aquest cap de setmana ens enfrontem, de nou, amb el CB Cabrera, dissabte a les 12:00 h a Cabrera de Mar.