dilluns, 24 de desembre del 2012

El Platges de Mataró, campió de la II Copa Federació (65-47)




publicat per
http://www.esportfemeni.com
Oriol Borras
23 desembre 2012
El Platges de Mataró celebra la victòria a la Copa Federació. Foto: Juan Carlos Pérez

Dolça victòria del Platges de Mataró a la Copa Federació contra la que fins avui era la seva bèstia negra. Les de César Aneas han derrotat el Joventut Les Corts, gràcies a una magnífica segona meitat, en què han deixat sense idees les rivals per fer-se merescudament amb el títol.

Gran final de Copa Federació la que han disputat aquest diumenge la UE Mataró i el Joventut Les Corts: una final igualada, intensa i plena de tensió, que no s’ha resolt fins els instants finals.
Començava l’enfrontament amb domini del Joventut Les Corts. Nerea Garmendia anotava 8 dels 10 primers punts del seu equip per posar-la en avantatge en el marcador, tot i la ràpida entrada en bonus del seu equip. El Mataró no trobava la manera de superar la bona defensa del Joventut Les Corts, que l’ha deixat pràcticament sec en el primer període. El partit seguia el guió previst d’igualtat i respecte mutu entre els dos conjunts, si bé el tempo pel moment era en mans del Les Corts. Al segon quart, les maresmenques han trobat la manera de treure petroli de la superioritat a la pintura d’Olga Ruano, que amb diverses accions ha tornat a posar el seu equip per davant (13-12), però ràpidament el Les Corts s’ha posat a defensar aquestes situacions i ha tornat a manar per intentar escapar-se. No ho aconseguia, però sí que se sentia dominador, sobretot gràcies a la defensa de les jugadores importants del Mataró, i ha pogut marxar al descans amb un bon avantatge de cinc punts (21-26).
A la represa però, les noies de César Aneas han sortit amb una altra mentalitat i han començat a jugar com els agrada, amb un ritme alt i dinàmic, que d’entrada el Joventut Les Corts ha acceptat de bon grat. El Mataró s’ha acostat en el marcador, però dos triples de Laura Fàbrega i Júlia Martí tornaven a estabilitzar l’avantatge per les barcelonines (31-37), en un partit molt més vistós que a la primera meitat. Però en atac, el Platges de Mataró seguia imposant la seva velocitat, com en un contraatac espectacular entre Laia Flores, Blanca Garcia i Núria Talavera, i sobretot gràcies a la milimètrica direcció de joc de la jove base del Mataró que ha estat fonamental pel seu equip. Ben aviat apareixia Ariadna Pujol per posar en avantatge el seu equip gràcies a dues penetracions marca de la casa, mentre que el Joventut Les Corts, amb moltíssims problemes per superar la zona del Mataró, s’encomanava a una sensacional Nerea Garmendia, que treia les castanyes del foc una vegada i una altra al seu equip, ja fós capturant rebots, anotant, o provocant faltes.
L’últim període començava amb un mínim domini en el marcador del Mataró (43-41), però amb la sensació que l’equip maresmenc se sentia molt més còmode a la pista que no pas el Les Corts. Després que l’electrònic es mantingués clavat durant una estona en 45-43, el Mataró ha posat una marxa més, que li ha permès endur-se el partit. 5 punts consecutius de Blanca Garcia, inclòs un triple que posava un 52-45 crític han esperonat el conjunt del Platges de Mataró, que a 3:29 pel final veia la victòria molt a prop. Entretant, el Joventut Les Corts seguia ofuscat i atacant la zona amb jugades massa previsibles, que han sabut frenar bé les seves rivals. Només 6 punts en el darrer període denoten la manca d’idees que ha tingut el Les Corts en el darrer quart, superat de totes totes per un Mataró que ha sabut molt bé el que havia de fer . Com a cirereta del pastís a la victòria mataronina, un triple de la seva pivot Olga Ruano, per arrodonir una gran actuació personal, i un altre al darrer atac de la júnior Marta Jou, que ha aprofitat els pocs minuts que ha estat en pista per segellar amb un altre triple una victòria sensacional del Platges de Mataró.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (65): B. Garcia (8), L. Flores (12), A. Pujol (18), N. Talavera (6), O. Ruano (16) – cinc inicial -  C. del Santo (2), C. Pujol, T. Gómez, C. Garcia, M. Jou (3)
Fàbrega Finques Joventut Les Corts (47): L. Fàbrega (6), M. Solozábal (5), J. Martí (3), N. Garmendia (23), P. Tutusaus (2) – cinc inicial – M. Miralles (1), E. Espiau (3), E. Soriano (4).
Parcials: 9-12 / 12-14 (21-26) // 22-15 (43-41) / 22-6 (65-47)