diumenge, 23 de desembre del 2012

El Mataró es desfà del Lima i agafa sensacions de cara a la gran final (53-70)

23 de desembre de 2012
Oriol Borras
El Mataró va superar l'amfitrió de la Copa Federació en la segona semifinal de la tarda. Foto: Juan Carlos Pérez

El Platges de Mataró ha imposat la seva llei en la segona semifinal de la Copa Federació i ha derrotat amb contundència l’amfitrió Lima-Horta. A mitjans del segon quart, les de César Aneas han posat la directa i han passat per sobre de les barcelonines, vencent i convencent abans de jugar la semifinal aquest mateix diumenge contra el Joventut Les Corts.

S’esperava una segona semifinal més igualada que la que s’havia vist minuts abans a la mateixa pista, en la que el Joventut Les Corts havia arrasat amb una primera meitat sensacional el Femení Sant Adrià (48-16). La superioritat del Platges de Mataró davant el Lima no ha estat tan manifesta, però a l’igual que el Les Corts, les del Maresme han donat un fort cop d’autoritat amb una incontestable victòria davant el Lima-Horta.
I això que les que començaven amb força eren les hortenques, esperonades pel seu públic, majoritari al Poliesportiu Safa, com a amfitrió de la Copa Federació que és l’equip d’Isaac Fernández. Forçant accions de dos contra un a les jugadores més ràpides del Mataró, l’atac de les grogues s’ha vist incomodat en diverses ocasions, cosa que ha provocat un parcial inicial de 7-2. El partit era travat a l’inici, però a la que el Lima ha deixat d’anotar amb assiduïtat, el Mataró s’ha anat acostant tot i no trobar encara la seva millor versió. Un 2+1 de Clàudia Garcia, que s’ha lesionat en finalitzar aquesta acció ha estat el punt d’inflexió d’un Mataró que ha començat a córrer i a fer circular la pilota a un ritme que al Lima li costava de defensar. Amb tot, les accions de Maria Moreno valien al Lima per seguir manant en el marcador, també al segon quart. Començaria a aparèixer Ariadna Pujol, que amb un parell de penetracions donava el primer avís. Però el punt d’inflexió del partit arribava a pocs minuts pel descans, quan el Mataró ha clavat un parcial de 0-11 que obligaria la banqueta local a demanar temps mort. Blanca Garcia i la mateixa Pujol culminaven amb dos triples dues magnífiques assistències de Laia Flores per obrir una escletxa important de 10 punts, amb la que s’arribaria al descans (23-33).
A la represa, el Mataró ha seguit amb la seva intensitat majúscula, pressionant a tota pista per no deixar apropar-se el Lima. Això ha propiciat que l’avantatge seguís en augment, i és que les amfitriones s’han mostrat molt desencertades per fora i incapaces de trencar el potent joc interior del Mataró. Un triple de Carla Pérez donava esperances a la parròquia local posant el 28-40 en el marcador, però acte seguit, 4 punts consecutius de Núria Talavera i dos triples espectaculars d’Ariadna Pujol, en dos moments importantíssims del partit, l’han deixat ja vist per sentència. Era el 30-50 amb poc més d’un quart per jugar-se, i el Mataró ja pràcticament tenia el bitllet per a la final a la butxaca. L’encert en aquest període des dels 6,25, amb 4 triples, ha estat l’estocada definitiva per un Lima que no ha pogut aguantar el ritme de la millor versió del Mataró. Al darrer quart, Paula Reggiardo ha fet una bona mostra de la seva qualitat per donar l’empenta necessària al seu equip per reduir un desavantatge que ha arribat a ser de 28 punts en contra, mentre que el Mataró ha intentat adormir el partit i fer rotacions, importants de cara a afrontar la final de diumenge amb la màxima frescor possible en les seves jugadores.
El partit ha acabat amb un clar 53-70 en el marcador, i aquest diumenge el Platges de Mataró es veurà les cares a la gran final de la Copa Federació contra el Joventut Les Corts, l’equip que l’ha guanyat en els dos enfrontaments de la primera fase de la Copa Catalunya, però a la vegada, amb la confiança ben alta després del gran partit realitzat contra el Lima-Horta.