dilluns, 26 de novembre del 2012

El Mataró accelera cap a la desena victòria




PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER ORIOL BORRAS EL 25/11/2012  http://www.esportfemeni.com

Una primera meitat fulgurant ha posat els fonaments d’una nova victòria del Mataró a la pista del SESE. Les barcelonines però, no s’han rendit i han retallat distàncies a la segona part, entrant de nou en el partit, però no els ha estat possible remuntar i han acabat cedint per 54-66.

El Platges de Mataró ha portat el control del partit per sumar una nova victòria. Foto: esportfemeni.com / @alexceresuela
Per més que el SESE ocupi la sisena posició a la classificació del grup 2, el Platges de Mataró sabia perfectament que no es podia refiar d’un rival que la setmana passada ja va estar a punt de sorprendre el Joventut Les Corts.
Amb la lliçó ben apresa, les grogues han sortit molt intenses a la pista, sobretot en defensa, on han forçat múltiples pèrdues del SESE. Corrent com els agrada, les de César Aneas s’han disparat en el marcador amb un parcial de sortida de 2-10. El SESE s’ha començat a trobar en atac i ha minimitzat les diferències, sobretot quan ha entrat en joc Eli Altieri, que amb 7 punts consecutius posava el seu equip per davant en el marcador (16-15). La resposta del Mataró seria igual de contundent; amb les seves exteriors funcionant a la perfecció, Laia Flores i Ariadna Pujol posarien els punts en un parcial de 0-8, aquesta última amb un triple sobre la botzina que tornava a posar les coses al seu lloc (16-23). El segon període ha començat amb molt ritme en atac i això ha beneficiat al SESE que ha tornat a retallar distàncies. Ràpidament però, el Mataró ha anat per defensa, adormint el partit i evitant que les locals anotessin amb comoditat. Les blaves han quedat clavades en 25 punts, i sense que el Mataró fós la piconadora del primer període, de mica en mica anotava per tornar a eixamplar les distàncies. Igual que havia acabat el primer període, un triple un pèl afortunat de Núria Talavera enviava el partit als vestuaris amb 25-39 al marcador, un resultat plàcid pel Mataró, tot i que no definitiu.
A l’igual que havia passat la setmana a Les Corts, el SESE s’ha cregut que podia remuntar un desavantatge gran i al tercer període ha tornat disposat a eixugar la distància. Especialment encertada seguia Eli Alteri, que anotaria 11 punts en aquest quart (24 al final del partit), ajudant el seu equip a apropar-se a la barrera psicològica dels 10 punts. El Mataró ja no era en atac el de la primera part, però tot i així seguia fent un partit correcte, que estabilitzava les diferències entre els 10 i els 15 punts. Com havia passat als dos anteriors quarts, un altre triple sobre la botzina, en aquest cas sota la firma d’Altieri posava fi al tercer període, esperonant a les noies de Joan Carles Díez amb el 43-54 a remuntar el partit als 10 últims minuts. I així ha estat, perquè les locals han sortit molt fortes i intenses en defenses, i han deixat sec un Mataró que per primer cop en tot el partit tenia problemes per mirar cistella i anotar. El SESE ha superat ràpidament el marge dels 10 punts i un triple de Míriam Ferreri posava emoció al partit amb el 50-55. Les grogues però, han sabut frenar a temps l’ímpetu de les barcelonines, i una genialitat en una penetració d’Ari Pujol i un triple de Laia Flores, ben ajudades pels importants rebots ofensius de les seves noies altes, han sentenciat el partit. Fins el final, més demostracions de classe de Pujol, enfilant-se fins els 26 punts i tancant una de les millors actuacions de la temporada, tornant a ser decisiva en la victòria del seu equip.
Fitxa tècnica:
S.E.S.E. (54): C. Barquets (8), E. Altieri (24), S. Mondéjar (3), H. Esteve (9), M. Ferreri (3) – cinc inicial – B. Fernández (2), M. Monleón (5), A. Gómez.
Platges de Mataró (66): B. Garcia (4), L. Flores (15), A. Pujol (26), N. Talavera (5), O. Ruano (5) – cinc inicial – T. Gómez (3), C. Pujol (3), C. del Santo (5), M. Jou i C. Garcia.
Parcials: 16-23 / 9-16 (25-39) / 18-15 (43-54) / 11-12 (54-66)