dilluns, 5 de novembre del 2012

El CB Cornellà cau a mans d’un espectacular Platges de Mataró (42-75)




PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA PER JOSE DAMIAN BARBERO EL 04/11/2012 WWW.ESPORTFEMENI.COM

El Platges de Mataró ha passat per sobre de les jugadores de Tito Sobrín, gràcies a un gran encert des de la línia de 6’25 (7 triples en total) i l’excel·lent joc d’Olga Ruano i Núria Talavera. El CB Cornellà s’ha mostrat molt dèbil, amb molt errors sota la cistella i poques idees ofensives. La millor de l’equip del Baix Llobregat ha estat l’ex del Mataró Berta Dalmau.

El Mataró ha estat molt superior al Cornellà. Foto: José Damián Barbero
Tot i avançar-se en el marcador gràcies als esforços de la seva aler Berta Dalmau, amb un triple durant els primers minuts de partits, dos rebots ofensius i una recuperació, el Cornellà no ha sabut plantar cara al Platges de Mataró. Amb el 8-6 en el lluminós, les mataronines han despertat i han posat fre al l’atac del Cornellà, mostrant-se més rígides en defensa i fent-se fortes dins l’ampolla per evitar els rebots ofensius de les jugadores locals. El nou plantejament defensiu ha posat contra les cordes a les jugadores cornellanenques, que, dirigides per la base Cristina López, no han sabut respondre. La falta d’idees del conjunt cornellanenc, basades en les accions individuals, ha estat aprofitada per les mataronines per recuperar pilotes i organitzar ràpids contraatacs, agafant desprevinguda a la defensa de les de Tito Sobrín. D’aquesta manera, les pivots Olga Ruano i Núria Talavera han estat les jugadores clau del conjunt del Maresme, amb 12 i 10 punts durant tota la primera meitat respectivament, deixant un marcador de 12-17 en el primer quart. Aquesta diferència aconseguida per l’equip visitant s’ha vist incrementat durant el segon quart, gràcies a un gran encert de les jugadores mataronines des de la línia de 3 punts, amb un total de 5 triples. A més, l’entrada al terreny de joc de l’escorta Ariadna Pujol, ha revolucionat el partit, donant molta velocitat als contraatacs del Platges de Mataró i provocant maldecaps a la defensa del CB Cornellà, que només ha anotat 6 punts en tot el segon quart. Així, el marcador era de 18-39 al descans.
Durant els primers minuts del tercer quart, les cornellanenques semblaven haver entrat en el partit, amb 6 punts seguits (triple d’Aitana Ortiz i cistella i personal de Berta Dalmau) i amb una defensa més forta, incomodant les penetracions de les mataronines, que han errat molt sota la cistella durant aquest tercer període. Però la defensa no ha estat suficient, ja que el Cornellà no ha estat encertat en el llançament, ni interior ni exterior durant la resta del quart, tot al contrari que el Mataró, que durant el últims minuts del tercer temps ha tornat a carregar bateries, augmentant la diferència amb el conjunt local encara més: 28-51 al final del tercer quart. L’últim període de joc ha estat un monòleg del Platges de Mataró, que ha sentenciat el partit amb 2 triples més, un de Núria Talavera i un altre de Cristina Pujol. Les cornellanenques per la seva banda, han millorat l’anotació durant aquests últim quart, però no el suficient com per remuntar el resultat, que finalment ha estat de 42-75.
Parcials: 12-17 / 6-22 (18-39) // 10-12 (28-51) / 14-24 (42-75)