dimarts, 16 d’octubre del 2012

El Platges de Mataró atropella l’Olesa (105-41)




PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER CARLOS DOMÍNGUEZ EL 14/10/2012 18:27   http://www.esportfemeni.com

Els ràpids contraatacs mataronins han estat una arma massa poderosa per a la feble defensa de l’Olesa, incapaç de frenar el potencial ofensiu de les locals. El Platges encadena quatre victòries consecutives; l’Olesa ja és el cuer de la taula

Esplèndid partit de bàsquet el que els assitents al Palau Josep Móra han pogut gaudir aquest migdia a la capital del Maresme, amb un Platges que ha mostrat la seva millor versió per a encadenar el quart triomf consecutiu de la temporada i ascendir fins a la segona posició de la taula, amb un partit menys que el líder, el Cornellà. Les de César Aneas no han tingut gaires problemes per desplegar el seu potent joc ofensiu davant un desanimat CB Olesa, enfonsat a la classificació i encara sense haver guanyat ni un sol partit. La superioritat mataronina ha quedat palesa ja des de l’inici, amb el Platges abocat a l’atac gràcies a una gran intensitat defensiva, que li ha permès anul·lar les línies de passada visitants i sortir ràpidament al contraatac sota la velocitat de les seves exteriors -Ariadna Pujol, Laia Flores i Blanca Garcia-, aconseguint una avantatge en el marcador que marcaria el transcurs de tot l’enfrontament. El domini aclaparador d’Olga Ruano a la pintura, tant en l’aspecte ofensiu com defensiu, ha estat un altre dels actius del Platges. (36-13).
Transcorreguts els primers deu minuts, els dos conjunts -i en especial el local- han rebaixat notablement l’encert anotador del primer període per a submergir-se en una sequera ofensiva de mig quart, provocada també per una major concentració en les defenses. La prometedora Ariadna Pujol, vital en l’engranatge del Platges, no ha tingut avui el seu millor dia. La base mataronina ha errat gairebé tots els seus llançaments a cistella, i el relleu de líder l’han agafat Laia Flores i Blanca Garcia, a través de les quals ha gravitat tot el joc ofensiu de les locals. L’Olesa, però, s’ha negat a llençar la tovallola, i ha continuat lluitant per disminuir la diferència amb alguns punts aïllats de Montse Guillamón i Santa Carrasco, insuficients per equilibrar el resultat amb què s’ha arribat a la fi del segon període (50-26).
A l’inici de la segona part, la dinàmica ha estat la mateixa per a ambdues bandes. El conjunt mataroní s’ha dedicat a pressionar la construcció de joc visitant després de cada cistella, situació que ha provocat encara més pèrdues per a l’Olesa, acabades generalment amb contraatacs ràpids de les locals. Blanca Garcia ha encisat el Palau Josep Móra amb el seu joc, oxigenant els atacs mataronins gràcies a la seva visió perifèrica i combinant espectaculars entrades a cistella amb intel·ligents assitències cap a les seves companyes. El baix nivell d’Ariadna Pujol i la distància en el marcador -més de 40 punts al final del quart- han fet que César Aneas es marqués el luxe de prescindir de la talentosa base durant la resta de partit, donant minuts de confiança a altres jugadores locals. A la segona meitat del període, l’Olesa ha aconseguit frenar momentàniament la velocitat mataronina, però l’encert en estàtic i les jugades manades per Laia Flores han estat demoledores per a les poques esperances de les visitants, només animades per les cistelles de Santa Carrasco i Aina Denti. Amb la diferència de 45 punts d’ha arribat a la fi del quart (79-34).
Els últims deu minuts han semblat sobrar per a un partit sentenciat des del primer període. L’Olesa ha donat l’enfrontament pràcticament per perdut, i el seu desordre en atac no ha contribuït gens ni mica a millorar la situació. El Platges, en canvi, no ha tingut pietat, i César Aneas s’ha dedicat a remoure el seu inacabable fons d’armari per treure a pista a les jugadores menys utilitzades, amb moltes ganes de demostrar que també poden ser importants en l’engranatge de l’equip mataroní. El resultat ha estat un eixamplament encara més gran de l’avantatge que l’Olesa ha estat incapaç de contrarrestar, fruit de la impotència o del propi cansament psicològic de les jugadores visitants. Amb la consecució d’aquesta quarta victòria (105-41), el Platges confirma les seves bones sensacions i escala fins a la segona posició de la taula, enfonsant a un CB Olesa que haurà de treballar dur per a millorar la imatge oferta en els últims partits. Però més enllà del resultat i les estadístiques, el públic del Palau Josep Móra ha de quedar-se amb el record d’un gran partit de bàsquet entre jugadores d’alt nivell, que continuen afermant la màgia d’aquest esport.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró: B. Garcia (20), L. Flores (18), A. Pujol (5), N. Talavera (10), O. Ruano (15) -cinc inicial-, T. Gómez (6), C. Pujol (10),  C. Del Santo (9), M. Jou (7), C. Garcia (2), M. Barbena i A. Vidal. Cap expulsada.
CB Olesa: A. Denti (9), M. Guillamón (6), S. Carrasco (14), G. Afonso (3), M. Coves -cinc inicial-, D. Polo (2), S. López (4),  M. López, E. Vila i A. Llobera. Cap expulsada.
Parcials i quarts: 36-13/ 50-26 (14-13)/ 79-34 (29-8)/ 105-41 (26-7).
Àrbitres: Ramon Cano Vivan i Xavier Casbas Plans.