dilluns, 22 d’octubre del 2012

El Mataró segueix imbatut després de guanyar a Cerdanyola (56-61)




PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER ROGER CORNET EL 21/10/2012 04:46 http://www.esportfemeni.com

Les mataronines segueixen imparables en aquesta Copa Catalunya i compten els cinc partits disputats per victòries. El Cerdanyola va dominar el duel fins el tercer quart amb una notable Nídia Jiménez, però la qualitat del perímetre maresmenc i els centímetres d’Olga Ruano van decidir aquest gran duel.

El Platges de Mataró durant una acció ofensiva contra el Cerdanyola. Foto: esportfemeni.com
No hi ha qui aturi aquest Platges de Mataró, ni tan sols el CBF Cerdanyola C&N, que li va plantejar un partit mirant d’aturar les seves principals virtuts i que va aconseguir contenir les del Maresme fins a l’últim període. El partit va ser trepidant, d’una gran intensitat defensiva i de grans alternatives en atac, en el què l’encert des dels 6,25 va resultar una de les claus.
Al primer quart va ser Olga Ruano qui va assumir tot el pes de l’atac del Mataró, que resignat a no poder córrer per la bona transició defensiva de les vallesanes, va recolzar-se en la seva pivot. Autora de 8 dels 11 punts de l’equip en el període, Ruano va mantenir el Cerdanyola a ratlla fins que Nídia Jiménez amb un triple va encetar un parcial de 9-0 en poc més d’un minut que desequilibrava la balança al final del primer quart (16-11). Les verd-i-blanques van treure profit del tipus de partit que havien plantejat, i eren capaces d’aprofitar millor els atacs estàtics que no pas un Mataró que impulsivament buscava –sense èxit– els contraatacs. El duel va disminuir el ritme durant bona part del segon període, fins que passats 6 minuts ambdós conjunts es van destapar amb un gran intercanvi de cops. Convertien el partit en un acció-reacció gairebé matemàtic, i vallesanes i mataronines es replicaven jugada rere jugada en un tram que va ser espectacular. Tanmateix, les de César Aneas sumaven de tres en tres amb triples de Blanca Garcia, Cristina Pujol i Ariadna Pujol, i a més en l’últim sospir del primer temps Núria Talavera i Ari s’alliberaven de la teranyina defensiva que havia preparat el rival i anotaven dos contraatacs que donaven la iniciativa al Mataró abans de passar pels vestidors (26-28).
Les de David Rodríguez sabien que havien de privar que el Platges de Mataró corregués si volien evitar una estripada, i van sortir a la represa decidides a complir amb el guió. Nídia Jiménez, un cop més la millor del Cerdanyola, tornava a aparèixer per anotar un triple important. Tot i estar sotmesa a un ritme que no li interessava, Ari Pujol va treure la seva qualitat per enlluernar el partit amb grans jugades i un 3+1 que va fer aixecar l’afició visitant que es va desplaçar a Cerdanyola. La genial jugadora va trencar els esquemes del Cerdanyola amb el seu desequilibri, i amb l’ajuda de Cristina Pujol des dels 6,25, el Mataró flirtejava amb l’avantatge a l’electrònic. La base local, Nídia, acabava l’estira i arronsa amb un triple que col·locava les cerdanyolenques per davant i en disposició de guanyar el partit al moment d’entrar a l’últim quart (45-44).
Ja en el darrer assalt, Núria Talavera i Laia Flores, amb una gran cistella al contraatac, invalidaven els esforços de Natalia Tatché per mantenir l’avantatge, i gràcies a una gran defensa, que pràcticament ofegava les verd-i-blanques, el Mataró va assumir el control definitiu de l’encontre. La seva pressió dificultava la feina al Cerdanyola, que així i tot seguia anotant amb bons moviments de Meritxell Cuní. La resposta mataronina arribava després de cada bàsquet local, i a 49 segons per la fi, Blanca Garcia deixava la victòria a punt, i segons més tard Olga Ruano sentenciaria amb un gran bàsquet, fixant el 56-61 definitiu. Amb aquest resultat el Mataró suma 5 victòries en 5 partits, mentre que el Cerdanyola iguala els registres de Cornellà i Viladecans amb 4 triomfs i 2 derrotes.
Fitxa tel partit:
CBF Cerdanyola C&N (56): N. Jiménez (14), M. Rosanas (9), A. Ballare (5), N. Tatché (10), P. Eñeso (2) –cinc inicial–, M. Cuní (10), M. Marcó (4), A. Gené (2), A. Bonet.
Platges de Mataró (61): B. Garcia (5), L. Flores (4), A. Pujol (21), N. Talavera (8), O. Ruano (15) –cinc incial–, T. Gómez, C. Pujol (6), C. Del Santo (2), M. Jou.
Parcials: 16-11 / 10-17 (26-28) // 19-16 (45-44) / 11-17 (56-61).